Crear actividad
Jugar Relacionar Grupos
1. Intrinsieke motivatie
2. Extrinsieke motivatie

Jelle werkt hard voor zijn stage omdat een goede stageles geven hem veel voldoening geeft.

Nadia is een echte boekenwurm. Ze heeft dan ook totaal geen moeite met de opdracht om 10 boeken voor het leesportfolio te lezen en te bespreken.

Tamara verplicht zichzelf om 3x per week 5 km te lopen om haar gewicht op peil te houden.

Nadine werkt hard voor haar stage omdat ze een goed cijfer wilt halen en zo haar diploma kan halen. Ze weet wel nog niet zeker of ze later wel voor de klas wilt staan.

Jasper (5de lj) is na enige aarzeling aan de voorbereiding van zijn spreekbeurt begonnen omdat hij niet met zijn mond vol tanden voor de klas wilt staan en bijgevolg afgaan voor zijn klasgenoten.

Dorien loopt drie maal per week 5 km. Daar kan ze enorm van genieten. Ze voelt zich er fit door en het helpt haar hoofd leegmaken.

Anouk leest 10 boeken voor het leesportfolio omdat ze anders niet kan slagen voor het vak Nederlands. Voor het overige heeft ze niet zoveel met lezen.

Meester David (5de lj) heeft vandaag een opdracht voor een spreekbeurt uitgedeeld. Suzy is enorm enthousiast. Wanneer ze naar huis gaat heeft ze al verschillende ideeën die ze met haar mama bespreekt. Na het eten begint ze alvast met het opzoeken van informatie op het internet. Eénmaal het onderwerp gekozen, doet ze haar best om er een mooi verhaal met bijhorende foto's van te maken. Ze oefent verschillende keren voor de spiegel. Op de grote dag verloopt haar spreekbeurt erg goed.