Crear actividad

Pasaparaula-Alice Munro


Un dia, concretament el 10 de juliol del 1931, a Wingham un poble del Canadà, neix Alice Ann Laidlaw, més tard anomenada Alice Munro.

El seu pare era criador de guineus i bisons, la seva mare era una mestra d’escola. L’Alice va començar com a escriptora quan era adolescent, i va publicar la seva primera història: The Dimensions of a Shadow, el 1950, mentre estudiava filologia anglesa i periodisme.
En aquesta època l’Alice treballava de cambrera, venedora de tabac i auxiliar bibliotecària.

El 1951, ja llicenciada, va deixar la universitat per casar-se amb el seu company d'estudis James.
Encara amb la pena de la mores Munro. Es van traslladar a West Vancouver (Colúmbia britànica), on ell va trobar feina en uns grans magatzems.
Allà van néixer les seves tres primeres filles, Sheila (1953), Catherine (1955), que morí, lamentablement, a les 15 hores de vida, i Jenny (1957). t d’una filla, una cicatriu incurable que deixa marca en cada una de les decisions fetes, el 1963, la família es va traslladar a Victòria (Colúmbia britànica), on van obrir la llibreria Munro's Books, la llibreria de la família, que encara existeix.
El 1966, nasqué la seva filla petita, Andrea.

El primer recull de contes de Munro que va tenir èxit va ser Dance of the Happy Shades (1968), que va guanyar el premi del Governador General, el premi literari més important del Canadà. A aquest primer èxit, va seguir el de Lives of Girls and Women (1971), una col·lecció d'històries entrellaçades.

El 10 d'octubre del 2013, amb molta emoció per part d’ella, Alice Munro fou guardonada amb el Premi Nobel de Literatura, per ser "mestra del conte contemporani". És la primera persona canadenca que guanya el Premi Nobel de Literatura.
lengua 2 eso escriptora Edad recomendada: 13 años
1 veces realizada

Creada por

Top 10 resultados

  1. 1
    blanca aguarod salillas
    00:30
    tiempo
    0
    puntuacion
¿Quieres aparecer en el Top 10 de esta actividad? Inicia sesión para identificarte.
Crea tu propia actividad gratis desde nuestro creador de actividades
Compite contra tus amigos para ver quien consigue la mejor puntuación en esta actividad

1 Comentarios

Inicia sesión para escribir un comentario.
  1. Chancla Zomby
    muy buen pasapalabra
    sobretodo por estar en CATALAN
    9 de Marzo de 2021 10:47
  1. tiempo
    puntuacion
  1. tiempo
    puntuacion
tiempo
puntuacion
tiempo
puntuacion