Crear actividad
Jugar Completar texto
Luchtdeeltjes botsen tegen de ____________________ van een windturbine .
De draaiing van de ____________________ zet een ____________________ in beweging . Een kast met ____________________ laat de as sneller draaien , net als de versnelling van jouw fiets . Daarna zet een ____________________ de beweging om in ____________________ .


Een stuwdam haalt energie uit stromend water doordat het water aan de ene kant ____________________ staat dan aan de andere kant . Het rivierwater stroomt met hoge snelheid door tunnels met ____________________ erin . De ____________________ laten een grote stang ( de ____________________ ) draaien . Daarna zet een ____________________ de beweging om in elektriciteit .


Planten of afval wordt samengeperst tot ____________________ . Zo brandt de biomassa beter omdat het ____________________ uit het materiaal is geperst . In de elektriciteitscentrale wordt de biomassa eerst vermalen tot heel fijn ____________________ dat de ketel ingaat . De warmte verhit water in een grote ketel . De ____________________ die vrij komt drijft een ____________________ aan . Die geeft energie door aan het ____________________ .