Crear actividad
Jugar Completar texto
Va néixer el ____________________ ____________________ ____________________ de ____________________ a ____________________ , prop de ____________________ , en una família de ____________________ .

____________________ va ser ____________________ . La seva primera obra , una missa de ____________________ és de l'any ____________________ . Amb profundes conviccions ____________________ , el 1851 va iniciar el seu treball com a ____________________ al monestir de Sant ____________________ , prop de Ansfelden , i de 1856 a 1868 , a la catedral de Linz .

Va estudiar amb el prestigiós mestre de contrapunt Simon ____________________ , i va compondre tres dels seus més importants obres corals : la Missa en ____________________ menor ( 1864 ) , la Missa en ____________________ menor ( 1866 ) i la Missa en ____________________ menor ( 1867 ) . També la seva primera simfonia en ____________________ menor ( 1866 ) .

Entre els anys 1868 i 1892 va ser organista de la cort i professor del conservatori de ____________________ . Va compondre vuit simfonies , així com obres sacres , orquestrals , corals , per a orgue i per a ____________________ .

Va obtenir diversos guardons , així com una pensió per la resta dels seus dies . Bruckner no havia sentit ni una sola nota de Wagner fins a l'edat de 40 anys . Va ser llavors quan va acudir a una representació de Tannhäuser ia partir d'aquell moment la seva vida va fer un tomb convertint - se en un fervent wagnerià i , sense pretendre - ho , es va veure embolicat en les violentes disputes entre wagnerians i antiwagnerianos que van agitar els trenta últims anys del segle XIX .

Anton Bruckner va morir a Viena ____________________ ____________________ ____________________ ____________________ a causa d'una crisi fulminant d'hidropesia mentre componia la seva novena simfonia en re menor . Les seves restes van ser enterrats en l'Abadia de Sankt Florian , segons va deixar escrit el propi compositor .