Crear actividad
Jugar Completar texto
En els instruments de corda o ____________________ el so es produeix fent vibrar una corda tensa . Com que les vibracions emeses tenen molt poca intensitat , aquests instruments tenen una caixa de ressonància que ____________________ el so .
Podem fer sonar una corda de tres maneres diferents :
1 - CORDA PUNTEJADA : la corda es fa vibrar amb els ____________________ o amb una pua . A aquest grup pertanyen la ____________________ , l'arpa , la balalaica i el banjo . També hi ha el clavecí que és un cordòfon ____________________ per mitjà d'un teclat .
2 - CORDA ____________________ : la corda vibra quan es frega amb un ____________________ . Els instruments de corda fregada més importants són , d'agut a greu : el violí , la ____________________ , el ____________________ i el ____________________ . També hi ha altres instruments com la viola de gamba o la viola de ____________________ que van ser molt utilitzats durant l'Edat Mitjana i el Renaixement .
3 - CORDA ____________________ : la corda es fa vibrar percudint - la , és a dir , ____________________ - la amb unes baquetes ( com el cimbalom i el saltiri ) o mitjançant un ____________________ com el piano .