Crear actividad
Jugar Completar texto
Een ____________________ jongetje wordt op de achtste dag besneden . Bij een ____________________ kan de besnijdenis gebeuren vanaf de zevende dag na de ____________________ totdat je vijftien jaar bent . Bij een besnijdenis wordt de ____________________ van de ____________________ losgesneden . Voor moslims is de besnijdenis ____________________ verplicht , voor Joden wel .

Bij de ____________________ giet de dominee met zijn hand water uit het doopvont over het ____________________ van de baby . Soms krijgen de ouders als herinnering een ____________________ mee . In sommige kerken worden kinderen ____________________ in plaats van gedoopt , omdat ze de keuze voor de doop aan het kind zelf willen overlaten .

Bij ____________________ wordt het hoofdhaar van een hindoeïstisch kindje ____________________ . De vader knipt de eerste lokken weg en opa scheert de rest van het hoofd . Hindoes geloven dat de haargroei van voor de geboorte ____________________ is .

Niet - gelovige Nederlanders geven na de geboorte van hun kind vaak een ____________________ . Er staat dan vaak een ____________________ in de tuin en er wordt beschuit met ____________________ gegeten . Sommige gasten nemen cadeautjes mee .