Crear actividad
Jugar Completar texto
Artrose is een ____________________ stoornis van het gewricht . Hierbij gaat het ____________________ achteruit en heeft men verlies van ____________________ . Dit gaat vaak gecombineerd met een toegenomen activiteit van het onderliggende ____________________ .

Er zijn verschillende oorzaken . Zo is er een ____________________ in de cellen die kraakbeen aanmaken , waardoor deze ____________________ worden en ____________________ vertonen . Anderzijds is ____________________ van het gewricht een gekende oorzaak . Deze slijtage ontstaat door beschadiging van het ____________________ en ____________________ .

Er zijn verschillende risicofactoren waarvan ____________________ , ____________________ , ____________________ en ____________________ enkele zijn .

De meeste mensen hebben als voornaamste klacht ____________________ . Daarnaast kunnen ze ook ____________________ , ____________________ , ____________________ en ____________________ waarnemen . Ook ____________________ zijn een symptoom . Deze ontstaat door een eventuele ____________________ en opstapeling van ____________________ .

De behandelingsmogelijkheden zijn divers . Zo zal men de pijn gaan onder andere behandelen door eenvoudige producten zoals ____________________ maar ook ____________________ worden frequent toegediend . Een nieuwere product zijn de ____________________ - remmers , deze werken minder belastend voor de maag .