Crear actividad
Jugar Completar texto
In 1847 ( vertrekken ) ____________________ Levi Strauss naar de Verenigde Staten .
Daar ( maken ) ____________________ hij stevige broeken voor de goudzoekers en arbeiders die rond 1850 in de Amerikaanse goudmijnen ( werken ) ____________________ .
Later ( worden ) ____________________ jeansbroeken gedragen door werklui in heel de Verenigde Staten .
Levi Strauss ( gebruiken ) ____________________ een sterke katoenen sof om deze broeken te maken .
Deze broeken ( vallen ) ____________________ er in de smaak bij de werkluis , omdat deze steviger waren dan de broeken die ze daarvoor hadden gedragen .
Jacob Davis , een kleermaker , ( vervaardigen ) ____________________ de eerste moderne jeans in San Francisco .
Hij ( zijn ) ____________________ op het idee gekomen om de hoeken van de zakken van de broek te versterken met koperen klinknageltjes . Vandaar de naam spijkerbroek .
De spijkerbroek ( kennen ) ____________________ veel succes . Er werden erg veel van de broeken verkocht .
Om hun uitvinding te beschermen ( vragen ) ____________________ Levi Strauss en Jacob Davis in 1873 een patent aan . Zo ( mogen ) ____________________ andere fabrikanten de spijkerbroek niet namaken .
De jeansbroeken ( raken ) ____________________ in Europa bekend door de Amerikaanse soldaten die ze ( dragen ) ____________________ tijdens de Tweede Wereldoorlog .
Na de 2de W . O . ( worden ) ____________________ de jeansbroeken erg populair toen filmsterren uit Hollywood ( vooral in westerns ) en later de idolen uit de popmuziek ze begonnen dragen .
Sindsdien ( besteden ) ____________________ jeansfabrikanten en - verkopers enorm veel geld aan dure en uitgekiende publiciteitscampagnes om jeans te promoten .