Crear actividad
Jugar Rosco de Palabras
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
X
Comença per  
A
Fluxos de finançament i de fons d’organismes internacionals o països, orientats a la promoció de desenvolupament econòmic i al benestar de països en desenvolupament. Els països donants van acordar que fora el 0,7% del seu Producte Nacional Brut.
Comença per  
B
Expresident dels Estats Units, que va guanyar el Premi Nobel de la Pau en 2009, pels seus esforços per enfortir la diplomàcia internacional i la cooperació entre els pobles.
Comença per  
C
Conjunt d’actuacions realitzades per actors públics i privats, dirigides cap als països en desenvolupament, amb el propòsit de promoure un progrés econòmic i social que siga global, sostenible i equitatiu.
Comença per  
D
Suma de l’endeutament que té un país amb entitats estrangeres, siga el contret per l’Estat o per les empreses. A finals del segle XX, es va demanar la condonació per a aquells països en desenvolupament incapaços de pagar-lo.
Comença per  
E
Dades recollides i proporcionades per fonts oficials, per avaluar l’abast dels 232 indicador de les 169 metes i, per tant, del compliment dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible.
Comença per  
F
Agència de les Nacions Unides l’objectiu de la qual és posar fi a la fam, garantint l’accés regular a aliments suficients i de bona qualitat de tots els éssers humans.
Comença per  
G
País on es troba la seu del Comité Internacional de Creu Roja.
Conté  
H
Resposta dirigida cap a aquells pobles o països que han estat afectats per algun tipus de desastre, que promou la provisió gratuïta de béns i serveis essencials per a la supervivència immediata.
Comença per  
I
Dada que servix per a conéixer o valorar les característiques i la intensitat d’un fet, o per a determinar la seua evolució futura.
Comença per  
J
País on Estats Units va llançar dues bombes atòmiques, a Hiroshima i Nagasaki, i va suposar la fi de la Segona Guerra Mundial.
Comença per  
L
Representants dels països i caps d’estat de 193 països, que firmaren l’Agenda 2030 per al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.
Comença per  
M
Aliança humanitària mundial els principis de la qual són la Humanitat, Neutralitat, Imparcialitat, Independència, Voluntariat, Universalitat i Unitat, que està formada pel Comité Internacional, la Federació i per les societats nacionals de 190 països.
Comença per  
N
País més desenvolupat al món, segons l’Índex de Desenvolupament Humà de 2019 del Programa de Nacions Unides.
Comença per  
O
Aliança politicomilitar creada durant la Guerra Freda, en 1949, que es fonamenta en el suport militar mutu entre els països membres, en el cas d’agressió per part de tercers.
Comença per  
P
Territori políticament independent, que posseeix un govern propi, juntament amb un conjunt de lleis, administració, població i forces de seguretat.
Conté  
R
Organisme de les Nacions Unides encarregat de protegir les persones refugiades i desplaçades per persecucions o conflictes.
Comença per  
S
Conjunt de dues o més accions que generen un efecte superior al que s’aconseguiria amb la suma dels efectes individuals.
Comença per  
T
Convergència de xarxes audiovisuals i telefòniques amb xarxes informàtiques, a través d’un únic sistema de cablejat. Inclou qualsevol dispositiu de comunicació, com ràdio, televisió, telèfons mòbils, ordinadors i el hardware de la xarxa, sistemes satel·litaris, videoconferències i aprenentatge a distància.
Comença per  
U
Fons de les Nacions Unides, amb seu a Nova York, que va ser creat per ajudar els xiquets i les xiquetes a Europa, després de la Segona Guerra Mundial, i que actualment promou els Drets de la Infància.
Comença per  
V
Compromís humanitari amb la societat, amb les persones més vulnerables i amb els valors humanitaris, pel qual es fa una labor de forma desinteressada.
Conté  
X
Departament de govern encarregat de la política exterior i de la política de cooperació internacional.