Crear actividad
Jugar Rosco de Palabras
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
X
Comença per  
A
Incapacitat per a llegir i escriure que es deu, generalment, a la falta d’ensenyança d’aquestes capacitats, durant la infància, a l’escola. ODS 4.
Comença per  
B
Sistema organitzat per l'Estat, en el qual es proveeix de serveis la ciutadania, perquè tinga un nivell satisfactori de vida, salut, educació, i relacions personals i socials. ODS 1.
Comença per  
C
Procés educatiu que fomenta l’equitat i la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en els diferents àmbits de la vida, així com el desenvolupament integral de la persona, lliure de limitacions imposades pels estereotips de gènere. ODS 5.
Comença per  
D
Valor intern i insubstituïble que correspon a cada ésser humà per raó de ser-ho, i que promou que siga respectat i valorat com un ésser individual i social, amb les seues característiques i condicions particulars. ODS 1.
Comença per  
E
Procés educatiu que promou coneixements, valors, comportaments i hàbits en les persones, per a millorar la comprensió de la realitat global, i convidar a la transformació individual i a la mobilització social, amb la finalitat d’aconseguir el benestar de la Humanitat i del planeta. ODS 4.
Comença per  
F
Antònim de masclisme. Actituds, conductes, pràctiques i creences que sostenen que les dones són superiors als homes. ODS 5.
Comença per  
G
Sentit corporal que es troba a la boca i que atorga la sensació del sabor. Existeixen 6 sabors: dolç, amarg, salat, àcid, umami i picant. ODS 2.
Comença per  
H
Persona adulta del sexe maculí. ODS 5.
Comença per  
I
Dret humà que estipula el tracte igualitari i sense discriminació de totes les persones, independentment que siguen homes o dones. ODS 5.
Conté  
J
Mètode que s´utilitza per a introduir un medicament, mitjançant la punció a pressió en diferents teixits corporals, fent ús d’una xeringa i una agulla hipodèrmica. ODS 4.
Comença per  
L
Sistema de signes, orals, escrits o gestuals, que, a través del seu significat i la relació, permeten que les persones puguen expressar-se per aconseguir comunicar-se amb la resta. ODS 4.
Comença per  
M
El masclisme que no es veu. Pràctiques masclistes que estan completament naturalitzades per la societat i que passen desapercebudes. ODS 5.
Comença per  
N
Elements mínims indispensables que els éssers humans necessitem per a viure, com respirar, menjar o beure aigua. ODS 1.
Comença per  
O
Estat físic que es caracteritza per un excés de pes i una acumulació de greix al cos, a causa dels mals hàbits alimentaris, falta d’exercici físic o predisposició genètica, i que pot provocar problemes de salut, com la diabetis o la hipertensió. ODS 3.
Comença per  
P
Situació en la qual es troben aquelles persones i poblacions que tenen uns ingressos totals que no superen l’1,90 dòlars per persona i que no permeten satisfer ni tan sols les necessitats nutricionals mínimes. ODS 1.
Comença per  
R
Conjunt de normes socials i de comportaments que determinen com han de pensar, vestir-se, parlar i interactuar els homes i les dones. ODS 5.
Comença per  
S
Estat que té un ésser viu, que no sols implica l’absència de malalties, sinó també un complet benestar físic, mental i social. ODS 3.
Comença per  
T
Quantitat de defuncions, per cada mil ciutadans, d’una determinada comunitat, en un període de temps concret. ODS 3.
Comença per  
U
Secció d’un hospital on s’atenen persones malaltes o ferides greus que necessiten cures mèdiques amb rapidesa. ODS 3.
Comença per  
V
Actes físics, sexuals o psicològics, amenaces, coaccions, privacions de llibertats, tant en la vida familiar com en la societat o la tolerada per l’Estat, que es produeixen per pertànyer al gènere femení i que provoquen un dany o sofriment. ODS 5.
Conté  
X
Falta de participació de segments de la població en la vida social, econòmica i cultural de les seues societats respectives a causa de la carència de drets, recursos i capacitats bàsiques. ODS 1.