Crear actividad
Jugar Rosco de Palabras
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
X
Comença per  
A
Odi o rebuig a les persones pobres. ODS 1.
Comença per  
B
Ajuda econòmica procedent de fons públics o privats, que es concedeix a una persona per a pagar els costos per a estudiar o investigar. ODS 4.
Comença per  
C
Situació de desastre ocasionada per sequeres, inundacions, pujada de preus dels aliments o falta de llavors, que es dona en un país o en una població quan hi ha falta d’aliments per a satisfer les necessitats de les persones. ODS 2.
Comença per  
D
Persona adulta del sexe femení. ODS 5.
Comença per  
E
Estimació de la mitjana d’anys que viurà una persona. Sol ser una mesura utilitzada per unpaís per a saber el seu nivell de desenvolupament. ODS 1.
Comença per  
F
Corrent de pensament en defensa permanent de la igualtat de drets i oportunitats entre homes i dones. ODS 5.
Comença per  
G
Rols, comportaments i atributs que una societat, en un temps determinat, considera adequats per ser home o dona i que, en qualsevol moment, poden ser canviats. ODS 5.
Comença per  
H
Comportaments reiterats que formen un estil de vida saludable, entre els quals s’inclouen una bona alimentació, l’exercici físic, la higiene, el treball, la relació amb el medi ambient i l’activitat social. ODS 3.
Comença per  
I
És l’experiència de gènere d´una persona, profundament interna i individual, que pot o no correspondre amb el seu sexe biològic o físic en nàixer. ODS 5.
Conté  
J
Privació d’aliments o abstindre’s de menjar durant un temps determinat. ODS 2.
Comença per  
L
Forma d’expressió escrita o verbal que promou conceptes i definicions neutres, evitant la discriminació d’un col·lectiu. ODS 5.
Comença per  
M
Substàncies que serveixen per a curar o previndre una malaltia. ODS 3.
Comença per  
N
Xifra que indica els naixements que tenen lloc en una població i en un període de temps determinats. ODS 3.
Comença per  
O
És l’organisme de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) especialitzat a gestionar polítiques de prevenció, promoció i intervenció en salut, a escala mundial. ODS 3.
Comença per  
P
Fenomen que inclou la incapacitat per a satisfer les necessitats físiques i psicològiques bàsiques de les persones per falta de recursos com l’alimentació, habitatge, educació, assistència sanitària, aigua potable i sanejament o l’electricitat. ODS 1.
Comença per  
R
Possibilitat que una persona o grup de persones s’exposen a l’exclusió de la vida social, econòmica i cultural de les seues societats respectives, a causa de la carència de drets, recursos i capacitats bàsiques. ODS 1.
Comença per  
S
Germanor, solidaritat i aliança entre dones, com a grup social, que fomenta la seua relació d’amistat i la lluita contra tots els estereotips de dones enemigues que ha creat la cultura patriarcal. ODS 5.
Comença per  
T
Sòl que s’utilitza per a cultivar i obtindre productes vegetals com verdures, fruites i llegums per a l’alimentació de l’ésser humà i del ramat. ODS 3.
Comença per  
U
Característica dels Drets Humans per la qual totes les persones, pel fet de pertànyer al gènere humà, sense discriminació de categories tals com el sexe, raça, religió o color naixen lliures i iguals en dignitat i drets. Tots els ODS.
Comença per  
V
Medicament destinat a previndre una malaltia, estimulant la producció d’anticossos. ODS 3.
Conté  
X
Activitat il·legal en la qual una persona (dona o menor) és sotmesa, de forma violenta, a realitzar activitats sexuals sense el seu consentiment, per les quals un tercer rep una remuneració econòmica. ODS 5.