Crear actividad
Jugar Rosco de Palabras
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
X
Empieza por  
A
Persona a la qual cap Estat considera com a nacional d’acord amb la seua legislació. Esta situació ocorre quan un país desapareix, quan es perd la nacionalitat o quan se li denega per pertànyer a una minoria ètnica.
Empieza por  
B
Forma d’exercir el poder en un país, caracteritzada per l’eficàcia, la transparència, la rendició de comptes, la participació de la societat civil i l’Estat de dret, promovent l’equilibri entre la ciutadania, l’Estat i l’economia de mercat.
Empieza por  
C
Conjunt de drets i deures als quals està sotmés un individu, en relació amb la societat en la qual viu, per a fomentar la convivència i el respecte.
Empieza por  
D
Sistema polític que defensa la sobirania del poble, i el seu dret a elegir i controlar les persones que les governen.
Empieza por  
E
Model d’ordre d’un país pel qual totes les persones, entitats públiques i privades i el mateix Estat, estan sotmeses a lleis que es promulguen públicament, es fan complir per igual, s’apliquen amb independència i són compatibles amb altres normes internacionals, com els drets humans.
Empieza por  
F
Primer Nobel de la Pau junt amb Henry Dunant, el fundador de la Creu Roja. El primer el va rebre per pacifista (estava en contra de la guerra) i el segon, per pacificador (hi havia d’haver un dret internacional humanitari que regulara les guerres).
Empieza por  
G
Afermar l’estipulat en les lleis, donant seguretat del seu compliment. Ningú pot violentar-les sense incórrer en una falta o delicte.
Empieza por  
H
Delicte que consistix a assassinar una persona, sense existir premeditació o una altra circumstància greu.
Empieza por  
I
Model de societat generat per intercanvis recíprocs de cultures, provocats per la presència de grups humans amb orígens i històries diferents en un mateix territori.
Empieza por  
J
Conjunt d’institucions de l’Estat encarregades d’aplicar les lleis.
Empieza por  
L
Acord adoptat per un cos legislatiu, de compliment obligatori per a tota la ciutadania d’una nació. El seu no-acatament constituïx un delicte i comporta una sanció.
Empieza por  
M
En anglés, assetjament laboral. Acció d’un subjecte o de diversos destinada a produir por, menyspreu o desànim a una persona treballadora que afecta la seua labor; així com l’efecte o la malaltia que produïx.
Empieza por  
N
Conjunt de persones d’un mateix origen ètnic que compartixen vincles històrics, culturals i religiosos, tenen consciència de pertànyer a un mateix poble, parlen el mateix idioma i compartixen un territori.
Empieza por  
O
Número de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible que promou la Pau.
Empieza por  
P
Estat de benestar social o individual on prima la tranquil·litat, la calma i l’harmonia. Absència de violència. No es pot aconseguir sense satisfer, primer, les necessitats bàsiques de les persones i sense garantir les seues llibertats civils i polítiques, la seua seguretat física o la seua educació.
Empieza por  
R
Persona que, amb “fundats temors de ser perseguida per motius de raça, religió, nacionalitat, pertinença a un determinat grup social o opinions polítiques, es troba fora del país de la seua nacionalitat i no puga o, a causa d’estos temors, no vulga acollir-se a la protecció de tal país”.
Empieza por  
S
Diners, regals o algun favor amb els quals es corromp a algú per a obtindre alguna cosa d’esta persona.
Empieza por  
T
Actitud de la persona, que respecta les opinions, idees o actituds de la resta de persones, encara que no coincidisquen amb les pròpies.
Empieza por  
U
Associació entre països que tenen la finalitat de propiciar i acollir la integració i governança en comú dels estats, països i pobles. Espanya pertany a l’europea.
Empieza por  
V
Actes que s’exercixen amb la intenció de resoldre un conflicte de forma destructiva, danyant físicament o psicològicament una altra persona per a sotmetre-la. Els valors associats a ella són la competitivitat, l’individualisme, l’enemistat, l’enveja, l’opressió i l’orgull.
Empieza por  
X
Rebuig a la persona estrangera o immigrant. S’alimenta d’estereotips i prejuís, i té el seu origen en la inseguretat i el temor que produïx esta persona diferent. En la majoria de casos, és producte del desconeixement de les realitats culturals diferents de les pròpies.