Crear actividad
Jugar Rosco de Palabras
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
X
Comença per  
A
Espai marginal no urbanitzat, proper als nuclis urbans, en els quals s’establix un grup de persones sense recursos econòmics i sense accés a l’habitatge. Segons el país, se’ls anomena barraques, faveles o vila misèria. ODS 11.
Comença per  
B
Combustible d’origen biològic, que s’ha obtingut de manera renovable a partir d’organismes vius o de restes orgàniques. ODS 7.
Comença per  
C
Nuclis urbans que s’autoproveïxen energèticament i que aprofiten els seus residus com a noves matèries primeres. ODS 11.
Comença per  
D
Condició de falta d’un lloc de treball. ODS 8.
Comença per  
E
Situació imprevista de possible catàstrofe, que requerix d’una intervenció coordinada, amb l’objectiu d’evitar danys i socórrer persones i béns. ODS 11.
Comença per  
F
Establiment amb les instal·lacions i la maquinària necessàries per a elaborar un producte. ODS 8.
Comença per  
G
Energia renovable obtinguda de la calor emmagatzemada a l'interior de la Terra. ODS 7.
Comença per  
H
En biologia, és el lloc que presenta unes condicions determinades perquè hi visca un organisme o una espècie. En arquitectura és l’espai construït on viu l’humà. ODS 9.
Comença per  
I
Creació d’alguna cosa nova o modificació d’elements existents, amb la finalitat de millorar-los. ODS 9.
Comença per  
J
Diners que es paguen a una persona treballadora per dia treballat. ODS 8.
Comença per  
L
Que produïx llum, brillant. ODS 7.
Comença per  
M
Conjunt de relacions en les quals els ocupadors oferixen treball (oferta de treball) i les persones busquen un treball remunerat (demanda de treball). ODS 8.
Comença per  
N
Doctrina econòmica i política que promou la liberalització de l’economia i del comerç, i la reducció de la despesa pública i de la intervenció de l´Estat, a favor del sector privat. ODS 10.
Comença per  
O
Organisme especialitzat de les Nacions Unides que s’ocupa dels assumptes relatius al treball. ODS 8.
Comença per  
P
Mesura econòmica que calcula quants béns i serveis s’han produït per cada factor utilitzat (treballador, capital, temps, etc.), durant un període determinat. L’objectiu és mesurar l’eficiència de producció. ODS 9.
Comença per  
R
Procés de convertir deixalles en nous productes o en matèries primeres, per a la seua posterior utilització. Als nuclis urbans, sol haver-hi diferents contenidors de paper, vidre, oli, roba, orgànic i plàstic. ODS 11.
Comença per  
S
Infraestructures necessàries en un nucli urbà per a una vida saludable, que consistixen en subministrament elèctric, aigua potable, sanejament i clavegueram, enllumenat públic, recollida d’escombraries, seguretat, escoles, mercats i assistència mèdica. ODS 11.
Comença per  
T
Sistema integral de mitjans (autobusos, trens, tramvies, taxis, metro), que serveix per a traslladar un col·lectiu de passatgers d’un lloc a un altre, està regulat pels governs i el seu ús disminueix la contaminació de l’aire. ODS 11.
Comença per  
U
Qualitat que s’aplica a allò que és vàlid per a tots. Valor que posseïx el dret natural per estar en relació directa amb la dignitat de les persones i ser, per tant, un dret vàlid en tots els temps i llocs, perquè és inherent l’ésser humà. ODS 10.
Conté  
V
En economia, col·locació de capital per obtenir un guany futur. ODS 9.
Comença per  
X
Col·lectiu doblement vulnerable que, per la seua condició de gènere femení i per l’edat, està més exposat a diferents formes d’explotació, abusos, violència o exclusió, com violacions, mutilacions genitals femenines o matrimonis forçats. ODS 10.