Crear actividad
Jugar Relacionar Columnas

2. No entris a el joc. Deixa-li clar que davant de qualsevol tipus de provocació o comentari feridor en xarxes socials eviti respondre o entrar en discussions, i menys quan aquests es refugien en l'anonimat.

3. Guarda sempre proves. Molt relacionat amb el consell anterior està el de fer captures de pantalla dels comentaris perquè, en cas que es mantinguin, realitzar la corresponent denúncia i aportar proves que s'ha produït.

6- No acceptis perfils en xarxes socials que no estiguin perfectament identificats amb nom i cognoms i que formen part del teu cercle de confiança en el món real.

5- No donis informació sobre què fas o amb qui vas ja que aquesta informació pugui ser utilitzada per un ciberassetjador per intimidar. Revisa que hi ha publicat sobre tu a Google o en xarxes socials per conèixer si algú està parlant malament de tu.

10- En cas que aquesta situació es mantingui comunica-ho als teus pares, a el centre escolar i presenta la corresponent denúncia perquè el ciberassetjament és un delicte.

4. Restringeix al màxim la privacitat en xarxes socials i evita que persones alienes al teu cercle de confiança puguin visualitzar fotos o post en què es detallin aspectes que formen part del teu àmbit privat. Evita ser etiquetat en fotos per limitar al màxim la informació que es difon sobre tu.

1. Demanar ajuda. Pot semblar un consell obvi, però la comunicació és clau per prevenir el ciberassetjament i en determinades edats, l'adolescència, es torna complicada entre pares i fills. Malgrat això, educa al teu fill perquè la prevenció de ciberassetjament sigui assumpte prioritari; tant si l'afecta a ell com a algun dels seus companys.

8- Bloqueja i fes pantallazos de converses o altres sistemes de missatgeria instantània que poguessin ser susceptibles de ser considerats com ciberassetjament i, de la mateixa manera, adverteix que pots adoptar mesures legals.

9- Canvia de forma regular les claus d'accés i contrasenyes en xarxes socials i correus electrònics per evitar casos de suplantació d'identitat o d'ús fraudulent del teu perfil. Mai les revelis a ningú, ni als amics ni familiars ni a coneguts.

7- En cas de patir algun tipus d'insult en xarxes socials, adverteix que prendràs mesures legals i, tot seguit, bloqueja al ciberassatjador per evitar que segueixi dirigint al teu perfil. Reporta la incidència als administradors.