Crear actividad
Jugar Completar texto
Flipping the ____________________ , hoe doe je het ?

Jan Velghe , onderwijsontwikkelaar aan de Universiteit Gent geeft 5 tips .

1 Toets vooraf of ze de les écht ____________________

? De theorie helemaal buiten de les aanbieden is geen goed idee . Sommige leerlingen hebben klassikale lessen echt nodig . In de klas zie en voel je of je leerlingen al dan niet mee zijn . Als je de ____________________ flipt , is het belangrijk om te toetsen of je leerlingen de kennis echt opgedaan hebben . Dat doe je bijvoorbeeld via zelftests op het leerplatform . Wie slaagt , krijgt een ? ticket' voor de les . Of je begint de les met een kleine quiz . Die bevat dan de ____________________ voor het vervolg van de les . ?
2 Laat leerlingen vragen voorbereiden

? Flipping the classroom moet verder gaan dan filmpjes op ____________________ gooien . Je kan je leerlingen ook een onlinegroepswerk laten maken in de leeromgeving . Je monitort en stuurt bij waar nodig . Of je leerlingen bekijken enkele lessen op voorhand en je organiseert een onlinemoment waarop ze vragen stellen . Die vragen vormen dan de basis van je les . ?
3 Vul de vrijgekomen tijd met praktische toepassingen

? Een voordeel is dat je meer ruimte vrij hebt om de opgedane kennis echt te gaan toepassen en integreren . Dan kan je meer uitdagende oefeningen geven aan je leerlingen , hen gefundeerde discussies laten voeren of de theorie laten toepassen op levensechte voorbeelden . ?
4 Vraag niet te veel inspanning van je leerlingen

? Let ook op de tijd die flipping the classroom vergt van je leerlingen . Wordt hun taakbelasting niet te hoog als ze verschillende vakken online moeten voorbereiden ? Een ander probleem is dat je als kijker vlug ____________________ bent door wat buiten het computerscherm gebeurt : je krijgt een sms , iemand komt binnen ? In de klas heb je meer controle op hoe je leerlingen hun tijd effectief invullen . Heeft iedereen bovendien thuis een computer met internet ? Vraag jezelf ook af of de leerlingen er klaar voor zijn . Hebben ze wel de nodige ICT - vaardigheden om flipped te leren ? ?
5 Blijf ook live leraar

? Tot slot : een ____________________ heeft zo veel bagage en leservaring . Dan is er toch niets mis mee om die leraar af en toe ook live te horen ? Sommigen zijn ____________________ meester in vertellen , maar daarom niet meester in het monteren van ____________________ . ?