Crear actividad
Jugar Test
1. 
Er bestonden tot in de vierde eeuw geen gegevens over deze dag. De christenen waren ook niet van plan om die dag te vieren, want er stond geen enkele aanwijzing naar in de Bijbel. De enige verwijzing die er was in de Bijbel, is dat er herders in de velden waren. De christenen voelden ook geen enkele behoefte om Christus’ komst op aarde op een bijzondere wijze te vieren.
A.
Kerstmis
B.
Drie koningen
C.
Advent
D.
Palmzondag
2. 
De heren kwamen van heide en ver om de Messias te bezoeken. Ze brachten allerlei geschenken mee. De mannen volgden het ware nieuwe licht tot in Bethlehem.
A.
Maria Lichtmis
B.
Palmzondag
C.
Drie koningen
D.
Carnaval
3. 
Vandaag, 16 april, is de belangrijkste christelijke feestdag. Men viert de opstanding van Jezus uit de dood nadat hij op Goede Vrijdag gestorven is. Christenen herdenken vandaag de herrijzenis van Jezus uit het graf, op de derde dag na zijn kruisiging. In veel kerken wordt in de nacht van Stille Zaterdag op Paaszondag een wake gehouden. Aan het einde van deze wake wordt de Paasdag met feestelijk gezang begroet.
A.
Pinksteren
B.
Onze Lieve Heer Hemelvaart
C.
Onze Lieve Vrouw Hemelvaart
D.
Pasen
4. 
Op deze vijftigste dag na Pasen, de laatste dag van de paastijd, wordt in de christelijke kerken herdacht dat de Heilige Geest neerdaalde over de apostelen. Die geschiedenis wordt in het Nieuwe Testament beschreven
A.
Pasen
B.
Pinksteren
C.
Tweede paasdag
D.
Onze Lieve Heer Hemelvaart
5. 
We hebben een oude gewoonte voor vandaag, we zetten chrysanten … Vandaag herdenken we het geloof in leven na de dood. We bidden dat de doden mogen delen in de verrijzenis, het eeuwige leven, van Jezus.
A.
Allerheiligen
B.
Allerzielen
C.
Halloween
D.
Kerstmis
6. 
Vandaag zijn we 40 dagen voor de opstanding van Jezus. We doen vandaag een eerste boetedoening, als voorbereiding op Goede Vrijdag. De priester spreekt de volgende woorden uit: "Gedenk, mens, dat je stof bent en tot stof zult wederkeren". De gelovigen ontvangen een askruisje.
A.
Allerheiligen
B.
Start van de Advent
C.
Vasten
D.
Aswoensdag