Crear actividad
Jugar Relacionar Columnas

Biosfera

Litosfera

Hidrosfera

Nom de les capes

Terra

Canvi Climatic

Atmosfera

La Litosfera, La hidrosfera, La biosfera i La Atmosfera

Serveix per evitar els canvis bruscos de temperatura, filtra els rajos ultraviolats, conté gasos fonamentals per a processos vitals, com ara la respiració i la fotosíntesi, etcètera. Totes aquestes característiques han fet possible l’aparició de la vida i el desenvolupament dels éssers vius a la Terra.

és la capa sòlida superficial de la Terra, caracteritzada per la seva rigidesa.

L'aigua participa com a dissolvent en múltiples funcions associades amb la vida. Els peixos no podrien respirar si l’aigua de rius, de mars i de llacs no contingues oxigen en dissolució. Els éssers vius necessiten prendre aigua de l’entorn.

Les activitats humanes han arribat a modificar un fràgil equilibri climàtic on només intervenien els esdeveniments naturals. Un increment d'1,5 graus centígrads respecte a la temperatura mitjana registrada el 1990 posaria fi a un terç de les espècies animals i vegetals en greu risc d'extinció.

és la suma de tots els ecosistemes. També rep el nom de zona de vida a la Terra, ja que és el sistema format per tots els éssers vius propis del planeta Terra.

És el planeta rocós més gran, gracies a això pot retenir sobre la seva superficieuna capa de gasos: L’Atmosfera. Aquesta capa fa que de dia la Terra no s’escalfi massa i que de nit no es refredi. La majoria de la superfície està coberta d’aigua.