Crear actividad
Jugar Completar frases
De productiecapaciteit is ____________________ wanneer niet alle machines gebruikt worden of niet voldoende werken . De productiecapaciteit is ____________________ als de vraag naar producten als maar toe neemt .
Het bedrijf kan het aantal gevraagde producten niet leveren omdat ze niet voldoende capaciteit hebben . Te weinig werknemers en / of te weinig machines of de machines produceren niet veel in vergelijking met een moderne machine .

Bedrijven zullen voortdurend streven om de ____________________ ( dat is de productie per persoon in een bepaalde tijd ) te verbeteren . Als de arbeidsproductiviteit omhoog gaat dan ____________________ de loonkosten per product . De verkoopprijs kan omlaag de afzet ( aantal producten ) kan ____________________ .

Door technologische ontwikkelingen : mechanisatie en automatisering , kun je de arbeidsproductiviteit verbeteren . Mechanisatie is wanneer lichamelijke arbeid vervangen wordt door machines .
Automatisering is als computers machines besturen . Door arbeidsverdeling of specialisatie verbeter je de arbeidsproductiviteit . Je spreekt van specialisatie als de werkzaamheden in het productieproces zo verdeeld zijn dat iedereen doet waar ze goed in zijn .

Een hogere arbeidsproductiviteit verkrijg je door ____________________ , ____________________ voor ____________________ prestaties , verbeteren van ____________________ en werksfeer .
Op de arbeidsmarkt zijn er twee partijen , één partij vraagt naar arbeid en de andere partij is het aanbod van arbeid . De vraag naar arbeid komt van de ____________________ . Een werkgever heeft personeel nodig om te kunnen ondernemen .



Het ____________________ van werk komt van de werkgevers , anders geformuleerd , dit vormt de beroepsbevolking . Tot de ____________________ reken je alle inwoners van 15 tot 65 ( 67 ) jaar die werken of actief opzoek zijn naar werk van ten minste 12 uur per week .
Er is dus een werkzame beroepsbevolking en een werkloze beroepsbevolking . Als er ____________________ vraag dan aanbod op de arbeidsmarkt is , is er werkloosheid .