Crear actividad
Jugar Completar frases
El cinema mut :
La música en el cinema ja existia bastant abans de l'aparició del ____________________ en el món del cel·luloide . Ja en el cinema ____________________ la idea d'acompanyar amb música les pel·lícules havia estat posada en pràctica . És per això que en les sales de cinema de principis de segle ____________________ hi ha havia un ____________________ , un gramòfon o fins i tot una petita ____________________ o orquestra . No obstant això , és important remarcar que , almenys en un primer moment , la idea d'acompanyar amb música les pel·lícules no anava dirigida a reforçar l'acció cinematogràfica sinó a ____________________ , dins del que era possible , el ____________________ que feien les bobines de les cintes .
Més endavant , però , sí que sorgeix la idea d'escollir la música en funció del que s'està ____________________ . Així , comença a utilitzar - se música de grans clàssics coneguts pel públic , com Mendelssohn , ____________________ o Chopin , i tot i que encara no ho podem anomenar banda sonora , és un primer pas molt important .


Primeres bandes sonores :
L'any 1914 , el que abans havia estat purament anecdòtic va començar a agafar força , ja que van ser quatre les pel·lícules creades amb un fons ____________________ específic . La més emblemàtica de les quatre fou Cabiria que va comptar amb la participació del músic compositor J . K . ____________________ , considerat un dels primers professionals de bandes ____________________ .
A partir d'aquests moments es comencen a generalitzar les composicions d'aquesta mena , fins al punt que cada estudi tingués els seus propis ____________________ .
Cap a finals dels anys vint , va arribar el cinema sonor , molt revolucionari aleshores . Així doncs , tot i que va haver - hi opositors com Charles ____________________ , podem dir que amb el so comença una etapa nova en el cinema .

Cinema sonor :
Durant els anys trenta la música va patir alguns canvis i va passar d'un acompanyament constant a una utilització més selectiva per remarcar certs moments de la pel·lícula . Una característica fonamental dels trenta és que va haver - hi una ____________________ en la música del cinema amb Erich Korngold i Max Steiner com a màxims exponents .
La música acostumava a posar - se tan sols en aquells trossos en els que quedava justificada per la presència d'un gramòfon , d'una orquestra o d'una ràdio ( ja especificats en el guió ) .
Aquest tipus de música creada per il·lustrar una imatge cinematogràfica en la que existeix una font visible d'emissió de sons ( un tocadiscos , una orquestra de ball , un clarinetista ? ) se la coneix amb el nom de Música ____________________ . Per contra , no és gaire difícil preveure l'existència d'una música no diegètica , la composició de la qual ____________________ està subordinada a la presència d'alguna font sonora en la pantalla . En aquest segon tipus , doncs , el compositor té la ____________________ d'escollir els instrumentistes que vulgui .

Aparició de la televisió :
La televisió havia començat la seva era comercial l'any ____________________ , any durant el qual existien 11 . 000 receptors en funcionament . Tants aparells de televisió van fer que les taquilles baixessin en picat , i per això l'any 1948 la indústria cinematogràfica va començar a prendre mesures contra aquella amenaça i va establir un bloqueig de lloguers de pel·lícules a la televisió amb l'esperança d'aconseguir la seva asfixia . Tot i així , la gran guerra contra la televisió no va ser lliurada fins l'any 1952 .

I va ser durant la dècada dels cinquanta que el món de les bandes sonores , juntament amb Hollywood , va començar a ____________________ . Els estudis volien melodies i temes fàcils de vendre per intentar remuntar la davallada d'espectadors que havia sofert ; temes que moltes vegades no tenien res a veure amb les imatges . Un exemple és Moon ____________________ de Johnny Mercer i Henry Mancini per a Esmorzar amb diamants ( 1961 ) .