Icon Crear Crear

RUTA LITERÀRIA CARMELINA SÁNCHEZ CUTILLAS

Mapa Interactivo

La ruta literària que presentem en aquest document té com a objectiu acostar l’alumnat del tercer cicle de primària, format per xiquets i xiquetes de 5é i 6é curs amb edats compreses entre 10 i 12 anys, a l’univers literari de Carmelina Sánchez-Cutillas i la seua obra més destacada, Matèria de Bretanya.

Hem dissenyat aquesta ruta literària tenint en compte les necessitats dels xiquets i xiquetes d’aquestes edats, amb una durada i activitats ajustades per a mantindre el seu interés i curiositat.

Descarga la versión para jugar en papel

Edad recomendada: 10 años
4 veces realizada

Creada por

España

Top 10 resultados

  1. 1
    00:21
    tiempo
    100
    puntuacion
¿Quieres aparecer en el Top 10 de este juego? para identificarte.
Crea tu propio juego gratis desde nuestro creador de juegos
Compite contra tus amigos para ver quien consigue la mejor puntuación en esta actividad

Top juegos

  1. tiempo
    puntuacion
  1. tiempo
    puntuacion
tiempo
puntuacion
tiempo
puntuacion
 
game-icon

RUTA LITERÀRIA CARMELINA SÁNCHEZ CUTILLASVersión en línea

La ruta literària que presentem en aquest document té com a objectiu acostar l’alumnat del tercer cicle de primària, format per xiquets i xiquetes de 5é i 6é curs amb edats compreses entre 10 i 12 anys, a l’univers literari de Carmelina Sánchez-Cutillas i la seua obra més destacada, Matèria de Bretanya. Hem dissenyat aquesta ruta literària tenint en compte les necessitats dels xiquets i xiquetes d’aquestes edats, amb una durada i activitats ajustades per a mantindre el seu interés i curiositat.

por María Roselló Morante
1 CASA DE CARMELINA
2 PASSEIG MARITIM
3 CASC ANTIC
4 BIBLIOTECA MUNICIPAL
5 PLAÇA CARMELINA

Explicació

Es llegirà un fragment seleccionat de Matèria de Bretanya relacionat amb la seua casa o la seua vida personal. Els alumnes es col·locaran en un cercle per a fomentar un ambient d'igualtat i participació activa. A partir del fragment, es plantejaran preguntes com: Què us transmet el fragment llegit? Sobre què penseu que escriu Carmelina? Quin sentiment us provoca la lectura d'aquest fragment? Cada alumne tindrà l'oportunitat de compartir la seua opinió o reflexió, respectant el torn de paraula i promovent el diàleg entre companys. L'activitat s'enfoca en què els xiquets i xiquetes connecten amb les emocions i el llenguatge de l'autora, reflexionant sobre la seua manera d'escriure i el que podria haver sentit en la seua llar.

Als alumnes de 5é de Primària, se'ls llegirà un fragment, per a, posteriorment plasmar en un dibuix el que ells imaginen d'aquest fragment: “La mar vivia a una badia molt gran. Un dels cantons d’aquella badia que era la casa de la mar s’anomenava la Punta de l’Albir i l’altre cantó el Morro de Toix, i cap al racó de l’Olla suraven els crestallets de la Illeta i de l’Illot. L’Aitana i el Puigcampana eren dues munta- nyes punxegudes i migjornenques, que de tant de mirar-se l’aigua se n’havien tornat blaves.”

A través de la creació d’una postal, els alumnes desenvolupen habilitats d’observació i reflexió, al mateix temps que posen en la pell de l’escriptora. Els alumnes hauràn de fer una postal com si li la enviaren a Carmelina, parlant del entorn i de tot alló que envolta Altea.

Xarrada sobre la importància de la literatura valenciana i la influència de Carmelina. A més, els i les alumnes faran un pòster en el qual es plasmara el fet i publicitara la ruta.

En esta parada realitzarem una gymkhana a la plaça de l’esglèsia que consistirà en dividir la clase en 5 grups. Donar-los 5 pistes diferents que els durà als llocs de la plaça on trobaran QR amb un vers del fragment. Una vegada recopilats tots els QR hauran de ordenar els fragments.

educaplay suscripción