Crear actividad
Jugar Test
1. 
Noteer de bijwoorden uit de volgende zin: "Natuurlijk ga ik liefst op wandel met mijn hond, dat doe ik al jaren." Indien er meerdere bijwoorden in de zin staan, noteer ze dan afgescheiden door een komma.
2. 
Noteer de bijwoorden uit de volgende zin: "Vanochtend trapte ik in een verdwaalde haarbal van mijn kater." Indien er meerdere bijwoorden in de zin staan, noteer ze dan afgescheiden door een komma.
3. 
Noteer de bijvoeglijke naamwoorden uit de volgende zin: "Ik ben van mening dat we steeds meer ruimte moeten voorzien voor onze geliefde huisdieren in huis." Indien er meerdere bijwoorden in de zin staan, noteer ze dan afgescheiden door een komma.
4. 
Welk woord in de volgende zin is een bijvoeglijk naamwoord, gebruikt als bijwoord? "Gezien de omstandigheden, vond mijn zus dat haar lapjeskat het erg goed deed bij de dierenarts."
5. 
Welk bijwoord in deze zin kan nooit gebruikt worden als bijvoeglijk naamwoord? "Ik heb me voorgenomen om me sterk te houden tijdens de operatie van mijn waterschildpad morgen."