Crear actividad
Jugar Completar frases
La família :
La cèl·lula ____________________ per excel·lència per als nostres avantpassats clàssics era la família . Estava formada per un home , una dona i una mitjana de ____________________ fills . .

La seva finalitat era tenir ____________________ perquè les noves generacions es fessin càrrec del patrimoni dels avantpassats . L'amor entre els ____________________ no era necessari . Els barons concertaven el matrimoni amb el ____________________ de la núvia , el qual havia d'oferir una ____________________ .

No es podien casar els que no tingueren la condició de ____________________ o ____________________ . I no estava ben vist que es casaren dues persones de ____________________ classe social . L'edat ideal s'estimava al voltant de ____________________ en el cas de les dones i cap als ____________________ anys en el cas dels homes .

El ____________________ , a Grècia , només podia ser sol·licitat per l'home . En la majoria dels casos tenia com a causa la ____________________ .

Els fills :
A Grècia , quan naixia un xiquet , li col·locaven una corona ____________________ ( per desitjar - li èxit a la guerra ) o de ____________________ ( per desitjar - li èxit en les arts i els esports ) . Si es tractava d'una xiqueta , li posaven una troca de ____________________ . Durant els dies posteriors , el grup rebia el nou membre amb una festa d'acollida , se'l purificava a ell , a la seva mare i a la casa , se celebrava un banquet i s'entregaven alguns regals .

Al setè dia de vida del nounat se li donava el nom ____________________ i s'afegia el del pare com a ____________________ . També se li podia afegir el nom de procedència .

Home i dona :
A Grècia s'educava la dona des de nena per cuidar la ____________________ i dedicar - se a les feines ____________________ , entre les quals hi havia atribuir tasques a les esclaves i supervisar - ne la realització , preparar el menjar , confeccionar peces de vestir , etc . No podia participar en ____________________ , tenir vida social o formació cultural , ni sortir del gineceu ( excepte per assistir a alguna cerimònia religiosa ) .

L'excepció la trobem en el cas ____________________ , on les dones sí que podien aparèixer en públic , i de ____________________ , famosa per la seva escola femenina de cant , música i literatura .

Els homes , en la seva majoria , es dedicaven a les ____________________ agrícoles , ramaderes i artesanals . En caure la tarda , els que s'ho podien permetre celebraven banquets amb els seus amics , que es prolongaven amb llargues converses , audicions musicals , recitals de poesia , etc .