Crear actividad
Jugar Completar frases
Les principals obres ____________________ egípcies varen ser els temples i les ____________________ , tots dos de dimensions colossals . La seva monumentalitat pretenia expressar la grandesa i el poder dels ____________________ i els faraons .
La ____________________ era una senzilla construcció ____________________ de poca alçària , que amagava una cambra funerària enterrada davall terra . La ____________________ era una construcció de ____________________ dimensions que servia com a llar eterna dels ____________________ . Per evitar els freqüents saqueigs i robatoris de les tombes es varen construir els ____________________ , unes grans cambres ____________________ ocultes davall terra . El conjunt arquitectònic més important es troba a la Vall dels Reis ( ____________________ ) , en el qual destaca la tomba de ____________________ .
L'arquitectura egípcia estava construïda de ____________________ i tenia caràcter monumental . No utilitzava ____________________ ni la volta , i el pes de les cobertes ____________________ es transmetia a les enormes columnes a través d'una llinda o ____________________ . Per decorar els edificis es gravaven ____________________ i es pintaven escenes als murs . També s'omplien ____________________ , moltes de les quals eren de grans dimensions .
La pintura i l'escultura egípcies representen figures ____________________ , sense perspectiva ni ____________________ . Els personatges més importants tenen una mida ____________________ gran que els altres . Es mostren escenes ____________________ amb caràcter simbòlic i representacions de la vida quotidiana .