Crear actividad
Jugar Crucigrama
1 Flux d'electrons a través d'un material conductor des d'un cos amb càrrega negativa a un cos amb càrrega positiva.
2 Oposició que ofereix un material al pas del corrent elèctric.
3 Oposició que ofereix un cos al pas del corrent elèctric.
4 Element d'un circuit que transformen qualsevol forma d'energia en energia elèctrica.
5 Materials, que per la seua configuració electrònica, oposen una resistència mínima al pas de corrent. Generalment són metalls.
6 Elements encarregats de convertir l'energia elèctrica en un altre tipus d'energia útil (lumínica, sonora, mecànica, calorífica ....). Els llums o bombetes, timbres, resistències elèctriques, motors .... ho són.
7 Elements de ........ encarregats de protegir la resta dels elements del circuit front corrents massa elevades o davant de derivacions o fuites de potència. Els fusibles, interruptors diferencials i els interruptors magnetotèrmics ho són.
8 Quantitat de treball que és capaç de realitzar un receptor en un temps determinat.
9 Desnivell elèctric entre dos punts d'un circuit.
10 Tipus de connexió dels elements d'un circuit en el qual els terminals dels elements connectats estan units entre si.
11 Tipus de corrent en què la tensió pren sempre valors de el mateix signe. D'aquesta manera el flux d'electrons té lloc sempre en el mateix sentit. Es designa com a corrent DC.
12 Partícula atòmica de càrrega negativa. El corrent elèctric és un flux d'aquestes partícules a través d'un conductor.
13 Material que no permet el pas de corrent a través seu (a causa que els electrons dels seus àtoms es troben fortament atrets pels nuclis).
14 Elements de ............, usats per a dirigir o interrompre el pas de corrent; com ara interruptors, commutadors, polsadors ...
15 Conjunt d'elements connectats entre si que permet establir un corrent elèctric entre dos punts per aprofitar l'energia elèctrica i, així, produir un treball. Camí pel qual circula el corrent elèctric.
16 Tipus de corrent en què la tensió pren valors de signe diferent periòdicament. D'aquesta manera el sentit del flux d'electrons varia en el temps. Es designa com a corrent AC.
17 Sinònim de voltatge, és a dir; desnivell elèctric entre dos punts d'un circuit.
18 Quantitat de càrrega que passa per un punt del circuit per unitat de temps.
19 Partícula atòmica de càrrega positiva.
20 Tipus de connexió dels elements d'un circuit, en el qual els elements es col·loquen "un a continuació dels altres".
21 Unitat de mesura de la intensitat de corrent elèctric. Pot definir-se com la intensitat de corrent a través d'un material conductor pel qual circula una quantitat de càrrega total d'1 Coulomb en un segon (1 s).
22 Unitat de mesura del voltatge, tensió o diferència de potencial. Equival a la tensió que cal aplicar entre dos punts d'un conductor que presenta una resistència total d'1 Ohm perquè pel circuli un corrent d'1 Ampere.
23 Unitat de mesura de la potència elèctrica. Es defineix com la potència elèctrica produïda per una tensió d'1 volt i un corrent elèctric d'1 ampere.
24 Unitat de mesura de la resistència elèctrica. Es defineix com la Resistència elèctrica que existeix entre dos punts d'un conductor quan a l'aplicar una tensió d'1 V entre aquests es produeix un corrent d'intensitat d'1 Ampere.
5
9
14
8
13
7
21
2
24
1
16
4
20
19
3
10
17
12
18
23
22
6
15