Crear actividad
Jugar Relacionar Columnas

Taumatrop

Pintura rupestre

Foliscopi

Praxinoscopi

Ombres xineses

Mutoscopi

Zoòtrop

Fenaquistoscopi

Cinematògraf

Llanterna màgica

Quinetoscopi

Projector cinematogràfic digital

És constituït per un tambor giratori, un cilindre central immòbil envoltat de miralls acoblats i una tira de 12 dibuixos fixada a la part interior del tambor que componen un moviment cíclic; de manera que quan gira el tambor, si es mira un dels miralls de l'interior, la successió d'imatges crea la impressió de moviment.

Disc amb dues cares, en cadascuna hi ha dibuixades unes imatges complementàries d'una mateixa escena. Als extrems hi ha dos fils que, en fer-los girar ràpidament, superposen les imatges de cadascuna de les cares i es pot veure l'escena sencera.

Disc giratori de cartó que conté una dotzena de dibuixos que descomponen les fases d'una acció de manera que fa la sensació de moviment quan el cartó gira a una velocitat adequada.

Cilindre amb forats a l'interior del qual es col·loca una tirallonga d'imatges; en fer-lo girar, es pot observar el moviment a través dels orificis.

Primera màquina capaç d'enregistrar i de projectar pel·lícules de cinema.

Caixa de fusta amb un orifici on hi havia una lent. A l'interior s'hi trobava una bombeta i el rotlle de la pel·lícula. La funció principal de l'aparell era reproduir imatges en moviment, les quals es visionaven a través d'una pantalla d'augment, prèviament dipositant una moneda i de forma individual.

Joc popular basat en un efecte òptic teatralitzat, que consisteix en col·locar les mans entre una font de llum i una pantalla o paret, de manera que la posició i el moviment de les mans projecta ombres a la pantalla que representen figures estàtiques o en moviment.

Llibre, generalment realitzat amb dibuixos, que conté una sèrie d'imatges que varien gradualment d'una pàgina a la següent, de manera que en passar les pàgines ràpidament les imatges semblen animar-se tot simulant un moviment o altra mena de canvi, podent així observar el desenvolupament de l'acció que està realitzant el personatge (o personatges) de la imatge.

Capsa a l'interior de la qual hi ha un focus lluminós i unes lents que permeten projectar imatges fixades sobre uns vidres.

Imatges que trobem en jaciments arqueològics i que tenen milers d'anys d'antiguitat

Projecta una imatge generada per mitjans digitals, sense fer ús d'una pel·lícula, però sí del feix de llum i de les lents.

Dispositiu cinematogràfic on les imatges apareixen col·locades en un cilindre. Cada bobina es compon de 850 targetes d'aproximadament un minut; una maneta giratòria permet controlar la velocitat i la direcció d'avanç de la projecció.