Crear actividad
Jugar Completar frases
Een geesteszieke die nog geen feiten heeft gepleegd die als ____________________ kunnen omschreven worden kan wel gedwongen worden opgenomen . In de volksmond spreekt men over ____________________ .
De gedwongen opname is ontstaan uit bezorgdheid voor de geesteszieke en / of ter ____________________ van de maatschappij . De gedwongen opname moet een ____________________ zijn op de vrije opname regel .
Je wordt alleen gedwongen opgenomen indien je aan deze ____________________ voorwaarden voldoet .
Je ____________________ bent .
Je een ____________________ betekent voor jezelf of anderen ( gezondheid en / of veiligheid in gevaar brengen )
Rechtsleer omschrijft ? gevaar ? als : ? de mogelijkheid , de kans , dat uit gegeven omstandigheden onheil , ongeluk of nadeel kan voortkomen ? .
Het gevaar wordt beoordeeld op het moment van het ____________________ .
Je ____________________ je te laten behandelen ( geen vrijwillige opname )
De situatie ____________________ is en er is geen alternatief ( andere geschikte behandeling ) mogelijk .
Ongeduld , agressiviteit , onaangepaste maatschappelijke handelswijze en afwezigheid van ideatie ( het zien van de essentie ) , hoge leeftijd , een persoonlijkheidsstoornis zijn ____________________ geesteszieken .

De gewone procedure voor een gedwongen opname
Een ____________________ ( de partner , een buur , een familielid , de behandelende arts ? ) dient een ____________________ ( tot gedwongen opname ) neer te leggen op het vredegerecht ( van de verblijfplaats , woonplaats of van de plaats waar de zieke zich bevindt ) samen met een omstandig ____________________ ____________________ van maximum 15 dagen oud .
Binnen de 10 dagen na het indienen van het verzoekschrift zal de ____________________ de zaak in de raadkamer behandelen ( een zitting organiseren ) en een uitspraak doen ( een vonnis ) .
De ____________________ geeft aan alle partijen d . m . v . een gerechtsbrief kennis van het vonnis .
Indien de vrederechter het verzoek inwilligt , wijst hij de psychiatrische dienst aan waarin de zieke ter ____________________ wordt opgenomen .


De spoedprocedure voor een gedwongen opname

Indien de gedwongen opname ____________________ gewenst is kan de belanghebbende het verzoek ( en het omstandig ____________________ verslag ) ook richten aan de ____________________ ____________________ ____________________ . Deze kan beslissen tot de onmiddellijke ? ter ____________________ ? .
Het omstandig geneeskundig verslag moet het spoedeisende karakter aantonen .
De Procureur des Konings dient zijn beslissing aan de algemeen directeur van de toegewezen instelling mee te delen en binnen de 24 uur de ____________________ , de zieke , de wettelijke vertegenwoordiger en de eventuele verzoeker op de hoogte te brengen van zijn beslissing .
Binnen de ____________________ dagen wordt de zieke gezien door de vrederechter die de beslissing van de Procureur des Konings al dan niet zal bevestige n