Crear actividad
Jugar Completar texto
Un cop acabades les guerres ____________________ , a finals del segle ____________________ aC , l'emperador ____________________ va fundar Bàrcino . La ciutat es va alçar damunt d'un petit turó , el mont ____________________ , situat enmig de la fèrtil plana . La seva construcció va seguir l'estructura habitual de les fundacions romanes . Unes muralles amb ____________________ i quatre ____________________ delimitaven el recinte rectangular de la colònia . El ____________________ maximus , resseguia l'eix muntanya - mar , i el ____________________ maximus l'eix perpendicular Besòs - Llobregat .
En la intersecció dels dos carrers , es trobava el ____________________ . S'hi alçava un gran temple , conegut actualment com a Temple ____________________ , del qual avui es conserven quatre ____________________ corínties i una part del ____________________ .
Sota l'actual plaça de Sant Miquel hi ha restes arqueològiques d'unes ____________________ públiques donades a la ciutat el 125 dC per una de les famílies més notables de Bàrcino . Dos ____________________ fornien aigua a la ciutat . També s'hi han trobat restes de ____________________ , habitatges de particulars , al carrer del Bisbe Caçador i de la plaça de Sant Miquel .
Tanmateix , els vestigis conservats de la Barcelona romana més rellevants són les ____________________ . L'edificació fundacional va ser àmpliament reforçada al segle ____________________ dC . Actualment , en diversos punts del casc antic de la ciutat , es poden veure trams de l'antiga muralla romana .