Crear actividad
Jugar Ruleta de Palabras
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Empieza por  
A
Seqüència d'instruccions finites que duen a terme una sèrie de processos per donar resposta a determinats problemes. És a dir, concepte que resol qualsevol problema a través d'unes instruccions i regles concises, mostrant el resultat obtingut.
Empieza por  
B
Sistema informàtic que ens permet trobar pàgines web o resultats sobre la base de la frase o paraula que hàgim ingressat i estiguem buscant.
Empieza por  
C
Terme que fa referència a una petita informació enviada per un lloc web i emmagatzemada en el navegador de l'usuari, de manera que el lloc web pot consultar l'activitat prèvia de navegador.
Empieza por  
D
Tecnologia que fa referència als sistemes capaços d'automatitzar un habitatge o edificació de qualsevol tipus, aportant serveis de gestió energètica, seguretat, benestar i comunicació, i que poden estar integrats per mitjà de xarxes interiors i exteriors de comunicació, cablejades o sense fils, i el control gaudeix de certa ubiqüitat, des de dins i fora de la llar.
Empieza por  
E
Concepte que fa referència a la compra i venda de productes o de serveis a través de mitjans electrònics, com ara xarxes socials i altres pàgines web.
Empieza por  
F
Protocol xarxa per a la transferència d’arxius a través d’un servidor a partir del qual un usuari en un ordinador penja un arxiu perquè després un altre o altres ordinadors connectats al mateix servidor puguin descarregar aquest arxiu.
Empieza por  
G
Unitat d'emmagatzematge d'informació equivalent a 1.000.000.000 bytes.
Empieza por  
H
Concepte que fa referència al conjunt d'elements físics o materials que constitueixen un ordinador o un sistema informàtic (incloent els perifèrics).
Empieza por  
I
Agrupació/conjunt de xarxes informàtiques entre ordinadors de tot el món que permet intercanviar informació.
Empieza por  
J
Llenguatge de programació i plataforma informàtica que va ser comercialitzada per primera vegada el 1995 per Sun Microsystems. Des de portàtils fins a centres de dades, des de consoles per a jocs fins a ordinadors avançats, des de telèfons mòbils fins a Internet, està a tot arreu, si és executat en una plataforma no ha de ser reconstruït localment per córrer en una altra.
Empieza por  
K
Unitat d'emmagatzematge d'informació equivalent a 1.000 bytes.
Empieza por  
L
Font de llum de baix consum constituïda per un material semiconductor dotat de dues terminals que emet llum quan està activat.
Empieza por  
M
Tipus d'ordinador de mida petita, amb capacitats de processament, amb connexió a Internet, amb memòria, capaç de fer trucades i dissenyat específicament per a una funció, però que pot dur a terme altres funcions més generals.
Empieza por  
N
Tecnologia que es dedica al disseny i manipulació de la matèria a nivell d'àtoms o molècules, amb fins industrials o mèdics, entre d'altres.
Empieza por  
O
Màquina digital que executa ordres per convertir-les en dades convenients i útils que posteriorment s'envien a les unitats de sortida. Físicament, aquest objecte està format per nombrosos circuits integrats i molts components de suport, extensió i accessoris, que en conjunt poden executar tasques diverses amb molta rapidesa i sota el control d'un programa (software).
Empieza por  
P
Accessori o equip que es connecta a la CPU d'un ordinador, a través dels quals existeix una comunicació entre l'ordinador i l'exterior.
Empieza por  
Q
Aplicació multimèdia dissenyada per l'empresa informàtica Apple. Permet visualitzar, editar i guardar arxius d'àudio i vídeo.
Empieza por  
R
Ciència o branca de la tecnologia, que estudia l'anàlisi, disseny, construcció i aplicació de robots, els quals són capaços d'exercir tasques realitzades per l'ésser humà, principalment laborioses, repetitives o perilloses.
Empieza por  
S
Conjunt de programes, instruccions i regles informàtiques que permeten executar diferents tasques en un ordinador.
Empieza por  
T
Dispositiu electrònic semiconductor utilitzat per a lliurar un senyal de sortida en resposta a un senyal d'entrada. A més, compleix funcions d'amplificador, oscil·lador, commutador o rectificador.
Empieza por  
U
Direcció específica que s'assigna a cada un dels recursos disponibles a la xarxa amb la finalitat que aquests puguin ser localitzats o identificats.
Empieza por  
V
Software que té per objectiu alterar el funcionament normal de qualsevol tipus de dispositiu informàtic, sense el permís o el coneixement de l'usuari principalment per aconseguir fins maliciosos sobre el dispositiu.
Empieza por  
W
Document o informació electrònica capaç de contenir text, so, vídeo, programes, enllaços, imatges i moltes altres coses, adaptada per l'anomenada World Wide Web (WWW) i que es pot accedir mitjançant un navegador web.
Empieza por  
X
Marca de videojocs creada per Microsoft que inclou una sèrie de videoconsoles desenvolupades per la mateixa companyia, de sisena a vuitena generació, així com aplicacions (jocs) i serveis de streaming.
Empieza por  
Y
Portal més popular d'Internet que permet la recerca de pàgines web per criteris o continguts. El seu color característic és el lila.
Empieza por  
Z
Element que permet apropar o allunyar la imatge en una càmara segons el seu avanç o retrocés.