Crear actividad
Jugar Completar texto
El Romanticisme és un període que transcorre durant el segle ____________________ .
El ____________________ sent fascinació per tot allò que és llunyà , màgic o ____________________ .
La música ocupa un lloc d ? honor en aquest període ja que és la més ____________________ i intangible de les ____________________ .
L'artista romàntic és ____________________ : utilitza l'art per expressar les seves idees i ____________________ ____________________ .
Pel que fa a les característiques musicals el més destacat és :
1 . Predomini de la melodia : ____________________ belles i ____________________ .
2 . Ús del ritme de manera molt flexible : tempo ____________________
3 . Gran riquesa d ? efectes dinàmics : ús constant de ____________________ i diminuendos , al costat d ? espectaculars contrastos entre fortíssimo i ____________________ .
4 . L ? ____________________ creix : adquireixen protagonisme els instruments de vent - ____________________ . El ____________________ és el protagonista .
5 . Neixen noves formes vocals com el ____________________ i obres breus per a piano com : ____________________ , estudis , balades i valsos .
Els compositors més destacats són : els alemanys L . v . ____________________ que està a cavall entre el classicisme i el romanticisme ; F . ____________________ , autor de nombrosos lieder i J . ____________________ molt conegut pel ? Wiegenlied ? o ? Cançó de bressol ? i ell polonès F . ____________________ , el mestre del piano .
Pel que fa als compositors d ? òperes tenim : ____________________ , autor de ? La Traviata ? ; Puccini , autor de ? La Boheme ? ; ____________________ , autor del ? Barber de Sevilla ? o el francès ____________________ autor de ? Carmen ? . L ? alemany ____________________ autor de la famosa cavalcada de ? Les walquíries ? .