Crear actividad
Jugar Completar frases
Abundància i distribució de l'aigua

L'aigua ocupa ____________________ ____________________ parts de la superfície terrestre . L'aigua oceànica o aigua salada constitueix els ____________________ i els ____________________ . L'aigua continental o aigua dolça es troba a ____________________ ____________________ i forma les ____________________ , els ____________________ , els ____________________ i les ____________________ ____________________ .

La quantitat més gran d'aigua és ____________________ i es troba als ____________________ i als ____________________ .
1 . 4 . L'aigua dolça

L'aigua dolça és l'única utilitzable directament pels éssers vius . Al nostre planeta , l'aigua dolça constitueix el ____________________ , ____________________ de la hidrosfera , però la major part no es pot aprofitar perquè es troba ____________________ a les ____________________ ( 2% ) .

El volum d'aigua dolça no glaçada , l'única disponible per a la vida , és en la major part aigua ____________________ ( 0 , 58% ) . Només es pot aprofitar una part molt petita del total d'aigua dolça que existeix ( 0 , 02% ) ; és la que es troba a les ____________________ ____________________ , és a dir , als ____________________ i als ____________________ .

L'aigua dolça es localitza a :

____________________ i ____________________ . Són les aigües superficials que baixen pel ter - reny seguint el pendent . Poden quedar retingudes en llacs i pantans per al seu aprofitament .
____________________ i ____________________ . Són aigües superficials que s'acumulen a les depressions del terreny , o queden retingudes artificialment damunt el curs d'un riu .
____________________ . Són aigües superficials que s'han infiltrat al terreny , formen bosses o rius subterranis i poden tornar a sorgir a la superfície com a deus o pous .
____________________ . Són enormes masses de glaç acumulades als cims de les grans serralades i especialment a les zones polars , que es desplacen lentament erosionant la superfície terrestre .