Crear actividad
Jugar Completar frases
Si recordeu la clau dicotòmica del ____________________ regnes ; un animal és un ésser viu amb cèl·lules ____________________ , d'estructura ____________________ , de nutrició ____________________ i amb moviment .

Hi ha diversos grups d'animals , però per facilitar el seu estudi els agrupem en ____________________ i ____________________ .

Els diferents vertebrats s'assemblen en que tenen esquelet ____________________ , destacant la columna ____________________ a la que s'uneixen els òrgans ____________________ .

Hi ha cinc classes de vertebrats : ____________________ , amfibis , ____________________ , ____________________ i ____________________ .

Al llarg de la ____________________ geològica , pel procés de l' ____________________ , uns grups han donat lloc a uns altres , fins l'era secundària , que dels ____________________ es formaren independentment els ____________________ i les ____________________ .

Els peixos respiren per ____________________ i els seus òrgans locomotors són ____________________ . Els taurons es diferencien dels peixos ossis en que no tenen ____________________ natatòria .

Els amfibis necessiten fer ____________________ perquè , encara que són terrestres , no poden pondre ous ____________________ de l'aigua .

El principal avantatge evolutiu dels rèptils és el seu ____________________ , que al tindre una bossa anomenada amni el poden pondre ____________________ de l'aigua .

Quan s'extingiren els ____________________ , les aus i els mamífers sobrevisqueren perquè regulaven la seua ____________________ corporal . Els mamífers estan adaptats principalment als ecosistemes ____________________ i les aus estan principalment adaptades al medi ____________________ .

Per contra , els invertebrats són tots molt diferents entre ells , els agrupem per contraposició als ____________________ però evolutivament no estan molt relacionats una amb altres . Els dos grups d'invertebrats més abundants a la terra són els ____________________ i els ____________________ .
Els artròpodes que dominaven els oceans a l'era primaria s'anomenen ____________________ , i els mol·luscos que dominaren els oceans a l'era secundaria s'anomenaven ____________________ .