Crear actividad
Jugar Completar frases
La desertificació és un dels grans reptes ____________________ als que s'enfronta el planeta .
Un procés pel qual , a causa de les variacions ____________________ i les activitats humanes , les terres fèrtils de zones ____________________ es converteixen en terres improductives .
Segons Nacions Unides més de ____________________ bilions de tones de terra fèrtil desapareixen cada ____________________ .
Avui en dia 2 / 3 de la terra estan en procés de desertificació i si no prenem mesures a l'any ____________________ es perdran un milió i mig de quilòmetres quadrats de terres agrícoles més . Una superfície que equival a Perú i ____________________ junts .
La ____________________ indiscriminada , la sobreexplotació de la terra per ____________________ intensiva i la sobrepastura són les causes principals de la desertificació .
A més ____________________ meteorològics extrems , en particular , la ____________________ converteixen les terres cultivables de vital importància per alimentar a la població en deserts .
La desertificació és un procés letal pel planeta ja que contribueix a la desaparició ____________________ tant vegetals com animals , donant lloc a situacions de pobresa , conflictes i la ____________________ de milers de persones cap a altres països .
A més afecta a fenomens climàtics com la formació ____________________ , inundacions o la contaminació de ____________________ .
Els governs es comprometen d' aquí a 2030 a lluitar contra la desertificació .
Mesures com la ____________________ i l'abonament del camp per reduir l'evaporació de la humitat .
Una planificació responsable de la ____________________ i de la rotació dels cultius , o protegir el terra de ____________________ del vent , podrien aturar aquest problema i retornar la salut al terra del nostre ____________________ .