Crear actividad
Jugar Completar texto
Notno ? rtovje je sestavljeno iz ____________________ ? rt in ? tirih praznin . Na za ? etku notnega ? rtovja se vedno nahaja ____________________ klju ? . Da sestavimo melodijo potrebujemo ____________________ in ____________________ . Poznamo razli ? ne note : ____________________ , ki ima dva udarca , celinka , ki ima ? tiri , osminka ima ____________________ udarca , ? etrtinka enega , polovinka s piko pa ____________________ .
Najve ? ji glasbeni sestav , kjer igrajo razli ? ni in ? trumenti se imenuje ____________________ vodi pa ga ____________________ . Glasbila se delijo v ve ? skupin : ____________________ spada med godala , ____________________ med trobila , veliki ____________________ med tolkala , ____________________ je del skupine pihal , ____________________ sodi k brenkalom , ____________________ pa je in ? trument s tipkami .
? e igram na glasbilo sam , sem ____________________ , ? e igram s prijateljem sva ____________________ , ? e igramo trije smo ____________________ , ? e igramo ? tirje smo ____________________ .
Na koncertu veljajo dolo ? ena pravila obna ? anja , temu re ? emo ____________________ ____________________ . Med koncertom se ne ____________________ , izklju ? imo ____________________ , ne jemo in ____________________ , ne zamujamo , vse nastopajo ? e na koncu koncerta nagradimo z ____________________ .
V Sloveniji je kar nekaj glasbenih ustanov . Med najbolj znane sodijo ____________________ ? anke , ____________________ dom , ____________________ Opera in balet , ____________________ filharmonija , ki se nahajajo v ____________________ , v ____________________ pa so ____________________ za glasbo in balet , ____________________ dvorana in Slovensko narodno ____________________ ? ? e .