Crear actividad
Jugar Completar texto
Basisregels voor een goede presentatie

Een PowerPointpresentatie kan je mondelinge presentatie versterken , op voorwaarde dat ze aan een aantal eisen voldoet . Anders is de kans groot dat je presentatie alleen maar de aandacht afleidt van jouw verhaal , of zelfs dat het publiek zich eraan ergert ?

Een goede ____________________ is het halve werk .

Ga eerst na wat het ____________________ en het ____________________ is van je presentatie . Wil je mensen informeren of wil je hen van iets overtuigen ? Als je mensen wilt ____________________ , zijn argumenten en de opbouw van de argumenten belangrijk . Wil je het publiek ____________________ maken naar je verslag of wil j hun alles vertellen , zodat ze je verslag niet meer hoeven te lezen ?

Wie is je ____________________ ? Het maakt nogal een verschil of het de leden van jouw sportclub zijn , de medeleerlingen of bedrijfsmensen die je uitgenodigd hebt in jouw klas .

Bepaal de ____________________ en de ____________________ van je presentatie . Zorg dat het geheel een logische ____________________ heeft .

In de ____________________ verwijs je naar het ____________________ van de presentatie ( informeren , discussiëren , overtuigen . . . ) . Je geeft ook een kort overzicht van de ____________________ die je gaat behandelen .

In de ____________________ ga je de ____________________ van je presentatie verder uitwerken . Het is beter om een paar ____________________ goed uit te werken , dan veel ____________________ oppervlakkig te behandelen .
Het publiek zal dan snel afhaken , omdat het de aandacht er niet bij kan houden . Wanneer je kernpunten goed uitgewerkt zijn , is het makkelijk om er je publiek te blijven boeien .

In het ____________________ geef je een korte ____________________ van je presentatie en bedank je het publiek voor hun aandacht . Eindig nooit met een cliché als : 'Heeft u nog vragen ? ' , want je zult gegarandeerd geen enkele vraag krijgen . Het publiek interpreteert zo'n cliché namelijk als een ____________________ en niet als een ____________________ om een mening of commentaar te geven .