Crear actividad
Jugar Relacionar Columnas

Rick Riordan: Percy ​Jackson és a görög istenek

Michael Ende: A ​Végtelen Történet

Meg Cabot: Elhagyatva

Erich Kästner: A ​repülő osztály

Jeff Kinney: Egy ​ropi naplója

C. S. Lewis: Narnia ​krónikái

Erich Kästner: A ​két Lotti

Roald Dahl: Charlie ​és a csokigyár

J. K. Rowling: Harry ​Potter összes

Anthony Horowitz: A ​Sólyom gyémántja

“– Kavics, sóder, murva – hangzik a válasz. – Mi más? Kavicscukorhoz természetesen. Ahogy vattacukorhoz vatta, medvecukorhoz pedig medve kell.”

A borítékot lezáró piros viaszpecsétet címer díszítette: oroszlán, sas, borz és kígyó vettek körül egy nagy R betűt. A zöld tintával címzett és piros pecséttel lezárt sárgás pergameneket azonban gyorsan elorozza rémes nagynénje és nagybátyja. Harry tizenegyedik születésnapját egy hatalmas, bogárszemű óriás, Rubeus Hagrid zavarja meg, és elképesztő híreket hoz.

Bux Barnabás Boldizsár számára valóra válik minden gyermek álma: egy rejtélyes könyv olvasása közben hirtelen átkerül a mesébe, s ő lesz Fantázia birodalmának legfontosabb lakója. Barnabás előtt nincs lehetetlen ebben a birodalomban, mert nála van a mindenható medál, az AURIN.

Talán az új iskolában újrakezdhet mindent. Talán szertefoszlik a szívét szorongató rettegés…Kudarcot vall azonban minden próbálkozása. Ő itt is rátalál. Pierce tudja jól, hogy a srác korántsem őrangyal, sötét birodalma pedig távolról sem a mennyország.

Jó és a Rossz örök háborúját meséli el. Olyan utakon kalandozhatunk, amelyek a világ végére vezetnek, fantasztikus lényekkel köthetünk ismeretséget, megtudjuk, mi az árulás, mi a hőstett, mit jelent megnyerni vagy épp elveszíteni egy barátot. Izgalmas utazás ez a fantázia birodalmában, ugyanakkor a legmélyebb valóságban.

Mintha a nagyvilág összes nehézfiúja őt és a bátyját üldözné, aki a világ talán legmaflább magánnyomozója. Egy ideig nem értik a dolgot, hiszen csak egy doboz bonbont bíztak rájuk megőrzésre. Ennyire édesszájúak lennének a bűnözők?

Szó esik a világ teremtéséről, majd az ókori istenek bemutatása következik, Apollóntól Zeuszig. Percy nem fogja vissza magát. „Ha szeretitek a horrort, a vérfürdőt, a hazugságokat, a lopást, az ármánykodást és a kannibalizmust, olvassatok tovább, mert ez volt a rémtettek aranykora.”

Melyik gyerek nem gondolt még arra, mennyire jó lenne egy ikertestvér, aki úgy hasonlítana rá, hogy még az édesanyjuk sem tudná megkülönböztetni őket?

A kirchbergi gimnázium diákjai karácsonyi színdarabot próbálnak. A próbán minden remekül megy, de az előadásig történik egy és más előre nem látott esemény.

„Egy napon híres leszek, de egyelőre itt dekkolok a felső tagozatban egy csapat idióta társaságában.” Gyereknek lenni tényleg gáz. Senki nem tudhatja ezt jobban Greg Heffleynél, hiszen a felső tagozatban rohad, ahol méreten aluli nebáncsvirágok teremnek az olyan izompacsirták között, akik már rég borotválkoznak.