Crear actividad
Jugar Completar texto
In de loop van vorige eeuw is het ____________________ model achterwege gelaten , omdat daarbij enkele naar het biologische aspect werd gekeken . Dit heeft men ingeruild voor het ____________________ model . Hierbij is het psychische en sociale aspect toegevoegd . Op deze manier probeert men mensen als een geheel te zien , dit noemen we de ____________________ mensvisie .
Deze mensvisie ligt aan de basis van hoe men naar patiënten kijkt , zowel ziek als gezond . Het is moeilijk om aan objectieve gegevens niet meteen een mening vast te hangen , dit noemen we het ____________________ aspect . Dit gebeurt zonder dat we erbij stil staan . Het is belangrijk dat we hiermee rekening leren houden , dit niet doen is echter onmogelijk .
De basishouding of ____________________ ligt vast voor elk beroep . Als medisch administratief bediende is het belangrijk dat we iedereen aanvaarden zoals hij is , dit heet ____________________ ____________________ . Daarnaast moet men steeds eerlijk zijn naar de patiënt toe , en zowel zichzelf als hen niks voorliegen , dit heet ____________________ . Tenslotte dient er ook op een correcte manier omgegaan te worden met de gevoelens van de patiënt , het is belangrijk hierbij niet te proberen om hetzelfde te voelen , maar hen hun eigen gevoelens en emoties laten vertellen of helpen beleven , dit heet ____________________ .