Crear actividad
Jugar Relacionar Columnas

És un art creat al servei de l'ésser humà. Buscaven la bellesa, la perfecció i l'harmonia, per aquest motiu van estudiar molt atentament les proporcions humanes. Construïen arquitectures als servei dels déus, els temples, seguint un ordre concret. Les escultures són religioses treballades amb marbre i bronze i pintades (però no s'ha conservat).

Influenciat per l'art Grec. Art fonamentalment urbà, ja que la ciutat era el nucli de l'imperi. Arquitectures monumentals, per demostrar el seu poder com a poble, dedicades a la vida urbana i a les divinitats. Decoracions amb pintures, ús del mosaic, escultures realistes.

L'expressió artística era símbol de culte personal. En aquesta època molta part de la població va emprendre alguna forma d'expressió artística. Es caracteritza per una relació estreta entre la pintura, la poesia i la cal·ligrafia. Els artistes buscaven la novetat i tenien un gran iterés en comercialitzar les seves obres. Hi havia diferents escoltes però predominaven l’ús del gravat sobre fusta i temàtiques com el paisatge, la vida de les cortesanes i el teatre.

Art amb funció màgica o com a ritual. Representaven animals i símbols sobre parets de pedra. Utilitzaven pigments naturals (ocre, negre i vermell) i els aplicaven amb plomes, les mans, ossos... Destaquen escultures femenines anomenades venus.

L'artista és reconegut com a intel·lectual que treballa per la burgesia i la noblesa. L'esser humà es converteix en el tema central. El dibuix pren importància treballant les proporcions i buscant la profunditat en l’espai. Fan representacions naturalistes aplicant llums i ombres

Caracteritzat pel culte als déus i a la vida d'ultratomba. Varen crear un sistema matemàtica que empraven ens les creacions. En són molt representatives les figures humanes de perfil amb el cos frontal. Abundància d'ornaments vegetals i arquitectures monumentals.

Art principalment arquitectònic, la pintura i l'escultura serveixen per complementar-la. Era gestionat per l'església, reis i senyors feudals. És religiós i espiritual amb una gran càrrega simbòlica. Caràcter didàctic en vers la població. Els artistes eren anònims. Les pintures es caracteritzen pels colors plans, figures frontals i absència de perspectiva.

Art Romà

Art Romànic

Art Paleolític

Art Japonès Edo

Art Egipci

Art Grec

Renaixement