Crear actividad
Jugar Completar texto
Les paraules es classifiquen en nou classes : determinant , nom , adjectiu , verb , pronom , adverbi , preposició , conjunció i interjecció . Són les categories ____________________ . Aquestes categories són ____________________ ( si poden canviar de gènere o nombre ) o ____________________ ( si no canvien cap dels seus aspectes ) .
Els diferents tipus de paraules s'agrupen entre si i formen els ____________________ , el nucli dels quals és la categoria ____________________ pertinent .
En el cas del SN , el nucli serà el ____________________ . En el cas del SV , el nucli serà el ____________________ . Pel que fa al SAdj el nucli és ____________________ i el nucli del SAdv és un ____________________ .
Tots aquests sintagmes permeten formar ____________________ . Una oració és un conjunt de mots amb un ____________________ ____________________ , que sol estar entre dues ____________________ . Ha de tenir , com a mínim , un ____________________ .
Les dues parts més importants de l'oració són el SN que fa de ____________________ i el SV que fa de ____________________ .