Crear actividad
Jugar Completar frases
1 . Saül , el primer rei d'Israel

Samuel era un home escollit per ____________________ des de jovenet . Parlava en nom del Senyor i era molt respectat perquè era ____________________ i bo .
Els israelites volien tenir un ____________________ que els defensés dels enemics , com els altres pobles . Déu va dir a Samuel : " Dóna'ls un rei " .
Samuel va nomenar ____________________ com a rei d'Israel . Com a senyal de l'elecció de Déu , li va ungir el cap amb ____________________ .
Saül va ser un gran ____________________ i tot el poble l'admirava . Però amb el temps el seu cor es va anar apartant de Déu i ja no complia la seva ____________________ . Samuel va dir a Saül : " Déu et rebutja com a rei ____________________ . Donarà el regne a un altre ____________________ que tu " .

2 . David un jove pastor

David és el personatge més famós de la historia d'Israel . És protagonista de molts episodis que ens explica la Bíblia . David era un jove ____________________ d'ovelles . Un dia Samuel va arribar a casa seva , a la ciutat de ____________________ , i li va ____________________ el cap amb oli : David seria el futur ____________________ escollit per Déu .
David es va posar al servei del rei Saül , que aleshores estava en guerra amb els ____________________ . L'exèrcit filisteu tenia un guerrer alt i fort anomenat ____________________ , amb qui ningú no s'atrevia a lluitar . Però el jove David es va voler enfrontar amb Goliat . Va ____________________ Déu , i després amb la seva ____________________ de pastor va llançar un còdol al cap de Goliat i el va matar . A partir d'aquest moment la fama de David es va anar extenent .