Crear actividad
Jugar Relacionar Columnas

De politie heeft zeer zorgvuldig een steekproef samengesteld van de inwoners van de gemeente Mol. Op een zondag trekt een aantal agenten in uniform rond om de aangeduide mensen te interviewen. Eén van de vragen is: “Hebt u vertrouwen in de politie?”

In het gehucht Mol-centrum ontvangen duizend mensen een enquêteformulier rond de bouw van een nieuw winkelcomplex in de buurt. Van de 80 mensen die reageren, antwoorden er 60 negatief. Men besluit dat 75 % van Mol-centrum negatief oordeelt over het nieuwe winkelcomplex.

Een leerling van 6A uit de Rozenbergschool in Mol wil een onderzoek voeren naar de kennis van vreemde talen bij de laatstejaars van Vlaanderen. Hij ondervraagt daarvoor alle laatstejaars van zijn school.

Op de website van de Standaard wordt een enquête georganiseerd die vraagt of kerncentrales moeten blijven bestaan. De Morgen doet het anders. Zij zullen een duizendtal zorgvuldig geselecteerde mensen telefonisch dezelfde vragen stellen. De groene partij is voor de sluiting van de kerncentrales en stelt alle leden op de hoogte van beide enquêtes.

In een brief aan de ouders wordt door de ouderraad gepeild naar de bereidheid om de prijs voor het middageten te verhogen. De vraag luidt als volgt: “Vindt u ook dat we al genoeg betalen voor het middageten en dat een verhoging van de prijs onaanvaardbaar is?”

Methode van ondervraging wordt beïnvloed.

Context is niet neutraal.

Er is niet genoeg respons

De vraag was suggestief.

De omvang van de steekproef is niet groot genoeg.