Crear actividad
Jugar Relacionar Columnas

Arxipèlag: Conjunt d'illes amb característiques geogràfiques similars.

Riu: Aigües continentals que circulen a través del seu llit, per la superfície dels continents, des del seu naixement fins la seua desembocadura. Naixent en muntanyes, llacs o en llocs on es concentren les pluges, o aigües de desgel, i desembocant en un altre riu, o en el mar.

Pantà: Llocs on l'aigua s'estanca però en poca quantitat, són poc profunds i fangosos, i qui els xafa, s'afona. En general estan coberts per una espessa vegetació.

Muntanya: Accident geogràfic caracteritzat per un relleu elevat respecte al nivell de la mar. Solen trobar-se de manera aglutinada, formant serralades o massissos

Meseta: Planícia que té una altura major a quatre-cents metres sobre el nivell de la mar. Es caracteritza per la seua altura i pel seu caràcter pla.

Golf: Accident geogràfic que consistix en una part del mar o de l'oceà que se situa entre dos caps.

Serralada: Conjunt de muntanyes que té una formació comuna i característiques semblants. Es diu així perquè té forma de serra.

Llacuna: Espai aquàtic tancat i amb aigua queta o estancada. Tenen aigua dolça (no salada com el mar o l'oceà) que prové o del desgel o de l'acumulació de pluja. Són paregudes als llacs encara que són més xicotetes que ells.

Conca hidrogràfica: Zona extensa que aboca les seues aigües dins un mateix riu principal. Sols buidar les seues aigües a un mar o llac.

Cap: Massa de terra que es projecta cap a l'interior del mar.

Vessant hidrogràfica: Conjunt de rius amb els seus afluents que desemboquen en un mateix mar.

Torrent: Corrent d'aigua intermitent en zones muntanyoses que es presenta encaixat amb pendents pronunciades i que s'activa en èpoques de pluja.