Crear actividad
Jugar Crucigrama
1 És un conjunt de rius amb els seus afluents que desemboquen en un mateix mar.
2 Zona més o menys extensa que aboca les seues aigües dins un mateix riu principal. Recull al seu pas les aportacions de qualsevol afluent que es conecte amb ell. Sols buidar les seues aigües a un mar o llac.
3 És un conjunt de muntanyes que té una formació comuna i característiques semblants. Es diu així perquè té forma de serra. Generalment és més llarg que ample.
4 És un conjunt d'illes amb característiques geogràfiques similars.
5 Accident geogràfic caracteritzat per un relleu elevat respecte al nivell de la mar. Solen trobar-se de manera aglutinada, formant serralades, massissos o nusos.
6 És un espai aquàtic normalment tancat i amb aigua quieta o estancada. Tenen aigua dolça (no salada com el mar o l'oceà) que generalment prové o del desgel dels corrents d'un glaceres o de l'acumulació de pluja. Són paregudes als llacs encara que són més xicotetes que ells.
7 Corrent d'aigua intermitent en zones muntanyoses que es presenta encaixat amb pendents pronunciades i que normalment s'activa en èpoques de pluja.
8 És una planícia que té una altura major a quatre-cents metres sobre el nivell de la mar. Es caracteritza per la seua altura i pel seu caràcter pla.
9 Són llocs on l'aigua s'estanca però en poca quantitat, són poc profunds i fangosos, i qui els xafa, s'afona. En general estan coberts per una espessa vegetació, predominen les algues i juncs.
10 Quantitat d'aigua que passa per la secció d'un riu per unitat de temps.
11 Accident geogràfic que consistix en una part del mar o de l'oceà que se situa entre dos caps. Abarca una gran extensió de mar que s'allunya molt de la terra per totes les bandes, i en la que habitualment no es troben illes.
12 Massa de terra que es projecta cap a l'interior del mar.
13 Són aigües continentals que circulen a través del seu llit, per la superfície dels continents, des del seu naixement fins la seua desembocadura, deixant en el seu curs sediments de fang, arena i grava (xicotetes roques). Naixent en muntanyes, llacs o en llocs on es concentren les pluges, o aigües de desgel, i desembocant en un altre riu, o en el mar.
2
11
10
5
7
6
4
3
8
9
12
1
13