Crear actividad
Jugar Mapa Interactivo
1.

In welk land staat Zweinstein, de toverschool van Harry Potter?

2.

Suske en Wiske werden in 2020 75 jaar! In welk land zijn ze geboren?

3.

Het boek Lampje is een modern sprookje vol vreemde figuren. Het boek won in 2018 alle prijzen en gaat over Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter die eigenlijk Emilia heet. Uit welk land komt dit boek waarvan ook een tv-serie is gemaakt?

4.

Dr. Proktor is een gekke professor die schetenpoeder maakt en kan tijdreizen in een badkuip. Er zijn inmiddels vijf boeken van hem verschenen die geschreven zijn door Jo Nesbø. Uit welk land komt hij? Hint: let op die laatste letter, de ø. Die wordt alleen geschreven in enkele Scandinavische landen.

5.

Don Quichot van La Mancha was een dwaze held en vocht tegen windmolens. Hij had een buurman, zijn trouwe metgezel en domme boer Sancho Panza. La Mancha is een streek in welk land?

6.

Asterix en Obelix leven in het dorpje in Gallië, waar men moedig weerstand biedt aan de Romeinse legioenen. Maar in welke land ligt Gallië eigenlijk? Hint: de tekenaar van deze stripfiguren, Albert Uderzo, komt uit hetzelfde land.

7.

Michael Strogoff was de koerier van de tsaar in een beroemd boek van Jules Verne. In welk land speelde zich dat af?

8.

Heel veel beroemde sprookjes werden verzameld door de Gebroeders Grimm, zodat jij ze nu kent. Hans en Grietje, Assepoester, Roodkapje, Sneeuwwitje, De wolf en de zeven geitjes, Repelsteeltje, noem maar op. In welk land leefden deze broers?

9.

Het weeskindje Heidi groeit op in de Alpen, samen met haar vriendje, geitenhoeder Peter. In welk land is dat?

10.

A je to! Buurman en Buurman zijn al jaren elkaars buren. Maar in welk land eigenlijk? Hint: de hoofdstad is Praag.

11.

In welk land woont Pipi Langkous, samen met haar aapje Nilsson en haar paard Witje in Villa Kakelbont?

12.

Uit welk land komen de sprookjes van Hans Christian Andersen, zoals De Kleine Zeemeermin, Het Lelijke Eendje en Het Meisje met de Zwavelstokjes? Hint: in dit land ligt ook pretpark Legoland.

13.

Donald Duck heet niet overal Donald Duck. In Zweden heet hij bijvoorbeeld Kalle Anka en in Italië heet hij Paolino Paperino. In dit land heet hij Paško Patak. In welk land is dat? Hint: de hoofdstad van dit land is Zagreb.

14.

Er worden heel veel boeken geschreven over vampiers. Maar welk land, en dan vooral vanwege de regio Transsylvanië, is beroemd om zijn vampiers, waar ook de bekendste vampier Dracula vandaan komt?

15.

In 2019 verscheen de graphic novel 'Striker Force 7' met in de hoofdrol voetballer Cristiano Ronaldo als superheld. In welk land is Ronaldo geboren?

16.

In welk land worden de verhalen geschreven over Geronimo Stilton? Hint: de verhalen werden vooral geschreven door Elisabetta Dami en de tekeningen gemaakt door illustrators als Lorenzo Chiavini en Lorenzo de Pretto.