Crear actividad
Jugar Completar texto
L'augment del confort i la seguretat en els cotxes moderns , com l'aire condicionat , els coixins de seguretat , etc . , i l'aparicio ? de complements i accessoris de tot tipus han suposat un ____________________ del pes dels vehicles . A causa d'aquests quilos extra , el consum de combustible e ? s encara alt , malgrat que els motors consumeixen cada vegada menys .
Els ____________________ europeus que treballen en el projecte «Super Light Car» han inventat una «dieta» eficac ? per als cotxes moderns : pretenen substituir les parts fetes d'acer per materials me ? s ____________________ , com ara ____________________ i els pla ? stics reforc ? ats amb fibra de carboni . A tal fi , el primer que han fet e ? s investigar en me ? todes avanc ? ats per a soldar els materials i en mesures de ____________________ ? per a assegurar - se que els cotxes continuen complint totes les normes de seguretat ( ____________________ , comportament en cas d'accident , resiste ? ncia a la fatiga i a la ____________________ ? . . . ) i de rendiment .
Els cotxes que so ? n me ? s lleugers necessiten menys ____________________ i , per tant , emeten menys dio ? xid de carboni . Els xassi ? s desenvolupats en el marc d'aquest projecte financ ? at amb fons comunitaris seran un 35% me ? s lleugers que els normals . Amb aixo ? , hi haura ? un estalvi anual de milions de tones de combustible . El ____________________ de «Super Light Car» podria estar en el mercat dins d'uns pocs anys .
El projecte «Super Light Car Europea és un projecte que duen endavant nou països de la Unió Europea en col·laboracio ? amb els principals fabricants ____________________ ? bils .