Crear actividad
Jugar Completar frases
Wat is een embryo
Een embryo is de benaming die aan de ____________________ in jouw buik wordt gegeven vanaf het moment van de ____________________ , tot 8 weken na de bevruchting . Acht weken na de bevruchting ben jij dus 10 weken ____________________ . De embryo wordt ook wel ? vrucht' genoemd . ? Vrucht' is afgeleid van de bevruchting tussen de eicel en de ____________________ .

Er wordt dus gesproken van een embryo als de bevruchting heeft plaatsgevonden , tot het moment dat de baby meer op een echt ____________________ begint te lijken . In feite is aan het eind van de embryonale fase ( week 10 van de zwangerschap ) jouw baby in aanleg al helemaal ? af' . De belangrijkste dingen die nu nog moeten gebeuren , zijn het groter en zwaarder worden , en de ____________________ en alle andere functies worden verder verfijnd .
Wat is een foetus
De baby in jouw buik wordt vanaf week 11 van je zwangerschap geen embryo meer genoemd , maar een ____________________ . Jouw kindje is nu ongeveer 2 , 5 ____________________ lang . Tot het moment van de ____________________ blijft jouw kindje nu foetus genoemd worden , en hij zal deze tijd gebruiken om zich te ontwikkelen tot een echt mens . Vooral de ____________________ , het hart , de hersenen en zenuwen , het skelet en de ledematen ____________________ zich nu . En natuurlijk ook alle ____________________ worden verder ontwikkeld .