Crear actividad
Jugar Test
1. 
Bereken de totale oppervlakte van een kubus met zijde 4 cm.
2. 
Bereken de oppervlakte van de mantel van een kubus met zijde 5 m.
3. 
Bereken de oppervlakte van de mantel van een balk met h = 3cm, l = 8cm en b = 2.8cm.
4. 
Bereken de totale oppervlakte van een balk met h = 2.8m, l = 4.6m en b = 1.8m.
5. 
Bereken de oppervlakte van de mantel van een cilinder met r = 7.2 cm en h = 11 cm. Rond af op twee cijfers na de komma.
6. 
Bereken de totale oppervlakte van een cilinder met r = 22.8m en h = 45.2m. Rond af op twee cijfers na de komma.
7. 
Bereken de totale oppervlakte van een recht prisma met driehoekig grondvlak als je weet dat de hoogte van de driehoek 8.5cm is, de basis van de driehoek 11.8cm en de hoogte van het prisma 22.6cm is.
8. 
Mevrouw Eggermont knutselt graag. Ze heeft voor haar dochter een oud nachtlampje bekleed met een stofje van Hello Kitty. Hoeveel stof heeft ze minimum nodig als je weet dat het nachtlampje 30 cm hoog is en een straal van 10 cm heeft? Rond af op twee cijfers na de komma.
9. 
Xamira heeft een mooi cadeau gekocht. Het cadeau zit in een balkvormige doos. Die doos wil ze verpakken met glanzend papier. Hoeveel dm² papier zal Xamira nodig hebben om heel de doos in te pakken? Ze meet en stelt vast dat h = 4cm, l = 2.8 dm en b = 0.14 m.
10. 
Een kunstenaar heeft een cilindervormige zuil aan de ingang van zijn atelier bekleed met sneetjes peperkoek. De zuil heeft een diameter van 40 cm en is 3,20m hoog. De kunstenaar gebruikte 2 sneetjes peperkoek per dm². Hoeveel sneetjes heeft hij nodig om de mantel van de zuil te bekleden? Rond af op een geheel.