Crear actividad
Jugar Completar texto
De productiekost is een belangrijke beïnvloedende factor van de aangeboden hoeveelheid . Wanneer de productiekosten ____________________ , zal de aangeboden hoeveelheid dalen . Omgekeerd geldt dat wanneer de kosten voor productie ____________________ , de aangeboden hoeveelheid zal stijgen .

Naast de productiekost is ook de prijs van het product erg belangrijk . Stel dat de prijs op de markt van ijsjes stijgt , dan zal de producent zo ____________________ mogelijk willen verkopen tegen die prijs en zal zijn prijs bijgevolg ____________________ . Wanneer de prijs op de markt van ijsjes daalt , dan zal wil de producent liefst zo ____________________ mogelijk verkopen tegen die prijs en zal zijn prijs bijgevolg ____________________ .

Ook de recente technologische ontwikkelingen zullen de aangeboden hoeveelheid beïnvloeden . Denk maar aan 50 jaar geleden toen er nog weinig technologie voorhanden was om het productieproces van de producent te vergemakkelijken . De aangeboden hoeveelheid was lang niet zo hoog vergeleken met vandaag . Vandaag heeft de markt van ijsjes namelijk hypermoderne technologie ontwikkeld om de ijsjes te verpakken . Het productie - en verpakkingsproces verloopt op die manier veel efficiënter . Hierdoor zal de aangeboden hoeveelheid ____________________ .

Tot slot zal ook het aantal producenten op de markt van ijsjes een invloed hebben op de aangeboden hoeveelheid . Hoe meer ijsjesproducenten , hoe ____________________ de aangeboden hoeveelheid zal zijn . Wanneer er slechts heel weinig of misschien zelfs slechts één ijsjesproducent op de markt is , zal de aangeboden hoeveelheid een stuk ____________________ zijn .