Crear actividad
Jugar Relacionar Columnas

Els notables perfeccionaments tècnics conduirien molt ràpid a uns altres aspectes de l'evolució de l’orgue: el gigantisme i la avantguarda. Concepció de noves disposicions sonores i estètiques.

Aplicació del denominat werkprinzip. Cada teclat, fins i tot el pedal, té el seu cor complet de principals, flautes i llengüetería.

És un orgue potent, amb gran capacitat de matís; sona amb solemne majestuositat i certa foscor. Musicalment presenta matisos expressius, robusts principals, i noves flautes i llengüetes de caràcter orquestral.

Harmonització gentil i delicada. El seu so és transparent, dolç i càlid

Els teclats partits possibiliten utilitzar diferents registres per a ambdues mans sobre el mateix teclat. Posseeix un o més teclats cadascú dividit en diversos plànols: (ple de principals, ple de nasartes i ple de llengüetería).

Disposa en general de 2 teclats. Posseeix un so rodó i dolç i les seves possibilitats de colorit són més aviat escasses.

La seua essència radica en la diversitat del seu colorit tímbric. La sorpresa, la varietat i el contrast eren criteris estètics essencials.

L'orgue clàssic anglés

L'orgue romàntic

L'orgue contemporani

L'orgue italià

L'orgue clàssic francés

L'orgue clàssic alemany

L'orgue ibèric