Crear actividad
Jugar Relacionar Columnas

. Hij staat bekend om het bouwen van de muur van Rome, die de noordelijke grens van Britannia aangaf. In Rome herbouwde hij het Pantheon en construeerde de Tempel van Venus en Roma. Consolideerde de grenzen van het rijk.

Als een burgerlijk administrateur is deze keizer het best bekend om het uitgebreid bouwen van openbare gebouwen die Rome om vormden en die nog steeds te bewonderen zijn, zoals het Forum, de Markten en de zuil van … .

Als keizer is hij het best bekend om het voltooien van het Colosseum en om zijn vrijgevigheid in het verlichten van het lijden veroorzaakt door twee rampen, de uitbarsting van de Vesuvius van 79 en een brand in Rome in 80 v Ch.

Octavianus, was de eerste princeps (vgl. "keizer") van Rome. Door steeds meer verschillende bevoegdheden van republikeinse magistraten naar zich toe te trekken kreeg hij de feitelijke macht over Rome in handen.

Zijn onmiddellijke voorganger was Caligula, die in 41 vermoord was door de Praetoriaanse garde. Hij was de oom van Caligula, en was zo'n vijftig jaar oud toen hij de opperste macht verwierf. Onder deze keizer werd een begin gemaakt met de Romeinse verovering van Britannia

Deze keizer wist deze burgeroorlogen in zijn voordeel te beslissen en werd de eerste Romeinse keizer uit de Flavische dynastie. Zijn geboortenaam was Titus Flavius … en als keizer droeg hij de naam Imperator Caesar … Augustus

Titus

Vespasianus

Trajanus

Augustus

Claudius I

Hadrianus