Crear actividad
Jugar Completar frases
Het ____________________ was het eerste muziekinstrument dat gemaakt werd om muziek te ____________________ over een grote afstand , naar verschillende plaatsen . De uitvinder maakte daarvoor gebruik van het pas aangelegde ____________________ . Je kunt dit beschouwen als de voorloper van ____________________ - ____________________ .
In 1935 ontwikkelde AEG de ____________________ ____________________ . De Franse componist Pierre Schaeffer ging er mee experimenteren , hij nam er allerlei ____________________ ____________________ mee op en monteerde die tot een muzikale collage . Hij noemde het ____________________ ____________________ . Voor het benoemen van de techniek van het knippen , plakken en bewerken van geluidsfragmenten bestaat de Engelse term ____________________ .
De ____________________ , een schakeling die radiogolven genereert , brengt ook een toon voort . Dat inspireerde de instrumentenbouwers van de eerste ____________________ .
In het ____________________ , een onderzoeksstudio van de Gentse universiteit , ging Louis De Meester op dezelfde manier als zijn collega Schaeffer experimenteren met de eerste bandopnemers en synthesizers . Zo verklankte hij een gedicht van Isou , een aanhanger van het ____________________ : kunststroming in de literatuur waarbij de klank van de woorden primeerde op de betekenis ervan . Zijn elektronische muziekcomposities waren vooruitstrevend en worden vandaag nog steeds beschouwd als toonvoorbeelden van de ____________________ - ____________________ van de jaren '50 .
Dankzij ____________________ , ____________________ ____________________ ____________________ bereikten de eerste elektronische muziekcomposities ook het grote kijk - en luisterpubliek in de huiskamers en in de cinemazalen .
Daarna doken de elektronische geluiden uit synthesizers in zowat alle muziekstijlen op , van jazz tot rock , van blues tot hip hop .
Dankzij de ____________________ werd muziek opnemen en bewerken nog gemakkelijker .
Vandaag zijn computers zo slim , dat zelf muziek kunnen componeren via ____________________ ____________________ .